Hava Durumu

Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl ; ‘KURTULUŞ EĞİTİMDEDİR’

Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, On TV'de Anadolu Gazeteciler Birliği Başkanı Orhan Efe'nin konuğu oldu. Bingöl, yaptığı açıklamada kurtuluşun eğitimde olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2022 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2022 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl ; ‘KURTULUŞ EĞİTİMDEDİR’

“DÜNYADA SİYASETÇİLER ÇOK ANILMAZLAR”

Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bingöl, "Kurtuluşun siyasette değil kurtuluşun eğitimde olduğuna inanıyorum. Dünyada kurtuluş eğitimdedir. Her peygamber bir rehber bir eğitimcidir. Dünyada siyasetçiler çok anılmazlar” dedi.

"MÜFREDATLARIN DEĞİŞMESİ LAZIM"

Başkan Bingöl, "Geçmişte doğu ve güneydoğuda sınıflar 70-80 kişi iken bugün ortalama 24-32 arasına düştü. Çok binalar yapıldı. Önce yapılanları söyleyelim sonra yapılmayanları söyleriz. Çok okul yapıldı. Eksik kalan şey biz hala 1943 müfredatıyla devam ediyoruz” ifadelerin kullandı.

"EN BÜYÜK SORUN ÖĞRETMEN EĞİTİMİ"

Bingöl, "Bana göre Türkiye'deki en büyük sorun öğretmen eğitimidir. Eskiden öğretmenler dört yıllık stajyerlikten sonra asil öğretmen oluyordu. Kademeli olarak önce iki sonra bir yıla indi. Şimdi direkt mezun oluyor ve gidiyor derse başlıyor” şeklinde konuştu.

Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, On TV programında Anadolu Gazeteciler Birliği Başkanı Orhan Efe’nin sorularını yanıtladı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.