Hava Durumu

NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez; “Mülki amirlerin OSB’leri yönetmesi mümkün değildir”

NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez son dönemde gündeme gelen organize sanayi bölgeleriyle alakalı yasa tasarısı hakkında bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2021 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2021 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez; “Mülki amirlerin OSB’leri yönetmesi mümkün değildir”

HABER/RAVŞAN ALİOĞLU

4562 sayılı organize sanayi bölgelerini kapsayan yasanın değiştirilmesiyle ilgili gerçekleştirilen basın toplantısına NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez’in yanı sıra NOSAB yönetim kurulu üyesi Hakan Gündoğdu ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

2001 yılında çıkan OSB yasası ile hiçbir mülki amirin müteşebbis başkanlığına ihtiyaç olmadan sadece iş insanları olarak NOSAB’ı kurduklarını ifade eden Erol Gülmez “Bugüne kadar devletten hiçbir destek almadık. Tamamen kendi öz sermayemizle yaptık. Yani illa bir müteşebbiste mülki amir olması gerekmiyor. Yüzde elli yapılandıktan sonra genel kurula geçebiliyorsunuz. Biz de belki bu yıl genel kurula geçecektik ama bakanlık hazırladığı tasarıda genel kurula geçmiş OSB’lerin de altı ay içerisinde müteşebbise döneceğini söylüyor. Bu bir geriye gidiştir” dedi.

Erol Gülmez gelişmemiş bölgelerdeki OSB’lerde hizmet akışını kolaylaştırabilmek için mülki amirin müteşebbis başkanı olmasına ihtiyaç olduğunu belirtirken “Çünkü onların sermayeleri yok. Mecburen altyapısını, üstyapısını kamunun desteği ile getirebilmeleri gerekiyor. Fakat İstanbul, Gebze, Bursa, Ankara gibi bölgelerdeki OSB’lerin bir mülki amirin müteşebbis başkanı olmasına ihtiyaç yok. Bakanlık 180 derecelik bir kanun değişikliği hazırlığında. Biz bunu anlamış değiliz. Bir OSB’yi valinin veya kaymakamın yönetebilmesi zaten teknik olarak mümkün değil. Buna sanayiciler karar vermeli. İhtiyaç duyulmuyorsa da dayatılmamalı. İhtiyaç olmayan bölgelerde aksamalara sebep olur” ifadelerini kullandı.

Yasa tasarısındaki ‘OSB’lerin yıllık brüt gelirlerinin yüzde 1’ini KOSGEB, TÜBİTAK ve Kalkınma Ajansına destek programlarında kullanmak üzere aktarır’ maddesinin riskli bir şey olduğunu söyleyen Erol Gülmez “Bizim brüt gelirlerimiz çok büyük. Örneğin bizim yıllık ciromuzun yüzde 1’i 3 buçuk milyon lira fakat yıllık net karımız bu kadar değildir. Yılsonu etmediğimiz kar kadar miktarı bakanlık başka yerlerde kullanmak üzere kendi bünyesine istiyor. Bunu da doğru bulmuyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.