Hava Durumu

ORHANELİ TOKİ’DE MUTLU SON

Orhaneli TOKİ eksiksiz olarak tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. Tapularıda teslim edilen 148 daire sakinleri teslim tarihinden önce evlerine erken oturmanın mutluluğunu yaşıyor. 

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2020 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2020 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
ORHANELİ TOKİ’DE MUTLU SON

Mehmet ERGÜL/ÖZEL HABER

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Bursa’nın Orhaneli İlçesi Fevzipaşa Mahallesi’nde inşa edilen 148 konut  altyapı ve çevre düzenlemesi de yüklenici firma tarafından bitirilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa ziyareti öncesi tamamlanarak teslim edildi.  Zemin+3 olarak deprem yönetmeliğe uygun olarak inşaa edilen konutların 7’si 1+1, 53’ü 2+1 ve 88’i ise 3+1 olarak yapıldı.

Gelenekten geleceğe varma arayışını benimseyen TOKİ, mimaride dağ bölgesinin yöresel dokusunu ön plana çıkardı. Orhaneli’nin eski Türk evlerinin mimari dokusu dikkate alınarak tasarlanan projede; ahşap görünümlü cephe kaplamaları, zemin kat seviyesinde taş kaplamalar, dekoratif pencereler, söveler, kat silmeleri, payandalar, cumba görünümlü çıkmalar gibi özellikler modernize edilerek uygulandı. Projeyle yerleşim alanı parkı, peyzajı, oyun ve spor alanları ile nitelikli sosyal çevre imkânı sunan, aynı zamanda kente değer katacak yeni bir yaşam merkezine dönüşüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.