Hava Durumu

OSMANGAZİ’YE ASFALT ÜRETİM TESİSİ KURULMALI

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2020 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2020 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
OSMANGAZİ’YE ASFALT ÜRETİM TESİSİ KURULMALI

Özel haber / Batuhan Ersek

Pandemi sonrası ilk toplantısını gerçekleştiren Osmangazi Belediye Meclis toplantısı sonrası İYİ Parti Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Büşra Şahin, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. İYİ Parti Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Büşra Şahin; “Pandemi sonrası yeni normalde mecliste toplandık. Ana gündem konusu 2019 faaliyet raporuydu. İYİ Parti olarak konuyla ilgili biz de görüşlerimizi paylaştık. Meclis öncesi rakamsal değerlerin olduğu bir dosya ulaştırdılar. O dosya üzerinden değerlendirmelerde bulunduk. Bizlere ulaşan dosyalarda göze çarpan en temel konu 67 kiralık binek araç. Bu araçlar verimli kullanılıyor mu? Daha önemlisi bu araçların günlük kullanımı ve mazot giderleri ile ilgili meclisin bilgilendirilmesini talep ettik. Pandemi döneminde gerçekleştirilen asfalt çalışmaları güzel ve faydalı gördük. Ancak 57 ilden büyük olan ilçemizde fayda/maliyet, kar/zarar hesaplamaları yapıldıktan sonra bir asfalt üretim tesisinin kurulmasını talep ettik. Kurulacak bu tesisin Osmangazi Belediyesi’ne yakışacağına da inancımız tamdır” dedi.

“AKADEMİK ODALARIN DESTEĞİNİ ALMAMIZ LAZIM”

Yunuseli, Armutköy ve Terminal trafiğini rahatlatacak alternatif yol önerileri olduğunu aktaran Şahin, “Bu konuyla ilgili olarak Sayın Mustafa Dündar’dan bilgi istedik. Bursa ve ilçemiz Osmangazi 1. derece deprem bölgesi üzerinde yer almakta. Fay hatları, heyelan bölgeleri, sıvılaşmış ve şişmiş bölgeler, 1/1000’lik uygulama planına işlenmeli. 2009-2014 döneminde hazırlamış olan master planın olması avantajından da faydalanarak riskli bölgelerin uygulama planına işlenmesini talep ettik. Ayrıca bu konuda teknik odaları muhalif olarak görmeyip onların fikir ve görüşlerine de yer verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Uğrunda yarışmalar düzenlenen, büyük emekler ile hazırlanan Çekirge Meydan Projesi’nin bir an önce hayata geçirilmesi hayati öneme sahip. Proje ile ilgili her şey çok doğru ve yerinde, bölge sıkıntılı ve şikayetler had safhada. Örneğin Hüdavendigar Cami’nin önünün açılarak projeye başlanmasının uygun olacağını düşünüyoruz. Çünkü başlanılmış proje bitmiş projedir ve adınızla yaşacaktır. Bölge halkının büyük umutlarla beklediği Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi. Bakanlık ile yapılan görüşmeler sonucunda bu konu ile ilgili sizlere yetki verildiğini bilmekteyiz. Belediyecilik alanında örnek olacak bu proje ne zaman hayata geçirileceği kamuoyu ile de paylaşılmalı. Sıcak Su Bölgesi ile ilgili geçtiğimiz aylarda vermiş olduğumuz önergeler ile İYİ Parti olarak irade koymuştuk. Bu bölgenin sermayeden alınarak ihaleye çıkartılmasını yerinde buluyoruz. Fakat daha öncede dile getirdiğimiz gibi OKİ’nin işletmesi olarak kamu yararının gözetilerek kullandırılmasını dilerdik ancak gelinen noktadaki ilerlemede hayli sevindirici” açıklamasını yaptı.

“NEDEN RUHSAT VERİLDİ?”

“Temizlik İşleri Müdürlüğümüzü pandemi dönemindeki çalışmalarından dolayı tebrik ederiz” diyen Şahin, “Ancak ana caddelerde çöp konteynırlarının eksik olması belediyemiz açısından büyük eksiklik. Bu konuda Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ve Muhtarlarımızla görüşerek vatandaşı mağdur etmeden bir çözüm üretmesi gerektiği kanısındayız. Zabıta Müdürlüğümüzün kontrollünde yeterli sayıda olmak üzere her yere çöp konteynırı konulması konusunda belediyemizin adım atmasını beklemekteyiz. 15 Temmuz Meydanı’nda bulunan diyanet binasının yapımına Osmangazili ve Bursalı vatandaşlarımız karşı çıkmaktadır. Bu binanın yapımı için Osmangazi Belediyesi’nin niçin ruhsat verdi? Çünkü alanın tamamen meydan olabilmesi için bu binanın yapımının durdurulması gerektiği, alanda bulunan büyük kütleli iki binanın da kamulaştırılarak alana kazandırılması gerçek meydan alanının oluşmasını sağlayacaktır. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin başlatmış olduğu akıllı kavşak projesi kapsamında Fomara Meydanı’nda bulunan Bursa’nın simgesi haline gelen Osmangazi Han Heykeli kaldırılmak istendi. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Komisyonları seçiminde İmar Komisyonu’na Osmangazi’den bir meclis üyesinin alınmayışına göstermiş olduğunuz çıkışınızdan dolayı Mustafa Dündar’ın yanındayız. Sayın Dündar’ın da belirttiği gibi büyükşehirde imar komisyonunun yüzde 60 konusu Osmangazi olurken Osmangazi’den kimsenin olmaması büyük bir hata. Kaldı ki; Sayın Alinur Aktaş 20 gün önce projeler ile ilgili bir açıklama yaptı. İşin garip tarafı 7 proje sundu. 6’sı Osmangazi sınırları içerindeydi” açıklamasını yaptı.

“ÖNCELİKLİ OLAN SAĞLIK OCAĞI VE OKUL”

Şahin; “Bu meclise düşen 7 projeye 1/1000’lik uygulama planı dahilinde müdahil olmamız gereken konulardı. Açıklanan projeleri sayacak olursak; Yunuseli Havaalanı Arazisi, T2 Tramvay Hattı, Bey Sarayı, Hanlar Bölgesi, Atatürk Kapalı Spor Salonu, Doğanbey Millet Bahçesi.  Hal böyle iken imar komisyonunda Osmangazili meclis üyesinin olmayışı anlaşılabilir değil. Osmangazi adına yapılacak tüm projelerde son sözü sizler, bizler yani Osmangazi Belediye Meclisi, Osmangazililer adına söylemelidir. 6. madde de dile getirdiğimiz Doğanbey Millet Bahçesi’nden önce mahallenin kanayan yarası haline gelen ilköğretim okulu ve sağlık ocağı yapımına bir an önce başlanmalıdır. Çünkü millet bahçesi zaruri bir ihtiyaç olmazken okul ve sağlık ocağı zaruri bir ihtiyaçtır. Bugüne kadar gösterdiğimiz çalışma şekli ile her zaman yapıcı olduk ve daha yaşanabilir bir Osmangazi için doğru bulduğumuz projelerle sizlere destek olduk. Fakat seçim vaadi olarak sunulan projelerin bir an önce hayat geçirilmesini bekliyoruz. Gönül belediyeciliğinin gönül kısmını yapılarak belediyecilik faaliyetlerinin aksatılmasını doğru bulmuyoruz. Hazırlanışı bakımından yerinde ve doğru olan projelerin övgüyle bahsedilen hayaller olmasının ötesinde hayata geçirilen yapılar olmasının yerinde olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.