Hava Durumu

PROF. DR. ÜMİT MERİÇ SESLİ KÜTÜPHANEYİ YERİNDE İNCELEDİ

Cumhurbaşkanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ümit Meriç Orhangazi’de Orhangazi ÇPAL tarafından misafir edildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2020 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2020 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
PROF. DR. ÜMİT MERİÇ SESLİ KÜTÜPHANEYİ YERİNDE İNCELEDİ

Özel Haber / Batuhan Ersek

Orhangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde oluşturulan Cemil Meriç Sesli Kütüphanesini yerinde incelemek üzere Orhangazi'ye gelen Prof.Dr. Ümit Meriç böylesine anlamlı bir projeye imza attıkları için İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun başta olmak üzere Okul Müdürü Necmi Kartal, Edebiyat Öğretmeni Fatih Topraktepe ile kendisinin Orhangazi ile temasa geçmesini sağlayan Gazeteci-Yazar Muharrem Değirmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Duayen Yazar Cemil Meriç isminin böyle anlamlı bir projeye verilmiş olmasının da kendisi için ayrı bir övünç kaynağı olduğunu belirten Meriç, Orhangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde oluşturulan Cemil Meriç Sesli Kütüphanesini gezerek çalışmaları yerinde gördü. Prof.Dr. Ümit Meriç'e İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun, Şube Müdürü Cengiz Tosun, Orhangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Necmi Kartal ve Güncel Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Muharrem Değirmen ve Sesli Kütüphane öğrencilerinden Yunus Emre Altıntaş’ta eşlik etti.

ÖNCE CEMİL MERİÇ’İN KABRİ ZİYARET EDİLDİ

Çalışma kapsamında Orhangazi Çok Programlı Lisesi Cemil Meriç Sesli Kütüphane heyeti önce Cemil Meriç’in İstanbul Karacaahmet Mezarlığı’nda bulunan kabrini ziyaret etti. Ardından Prof. Dr. Ümit Meriç tarafından misafir edilen heyet Cemil Meriç’in birçok eserini kızına yazdırttığı mekanlarda nostaljik bir yolculuğa imza attı. İstanbul turu sonrası ise Ümit Meriç Orhangazi’de misafir edildi.

İLK KAYIT MERİÇ’TEN

Orhangazi ÇPAL Cemil Meriç Sesli Kütüphanesi yeni sınıfına geçip açılışı sonrası ilk kayıtta Cemil Meriç’in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç, tarafından verildi. Babası Cemil Meriç’in Bu Ülke Kitabında yer alan yazılarından okuyan Prof.Dr. Ümit Meriç hem okulu hem sesli kütüphaneyi de yerinde gezerek inceleyerek babasının kitap ve fotoğraflarını da imzalayarak okul kütüphanesine hediye etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.