Hava Durumu

SAADET PARTİSİ’NDEN BÜYÜKORHAN ÇIKARMASI

Saadet Partisi Bursa İl Mahalli İdareler Birimi, Büyükorhan namı diğer Orhan’ı Kebir ilçesini ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2020 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2020 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
SAADET PARTİSİ’NDEN  BÜYÜKORHAN ÇIKARMASI

Özel haber / Elif Kuş Beşik

Büyükorhan İlçesi’ni Saadet Partisi Bursa İl Mahalli İdareler Birimi ziyaret etti. Sadet Partisi Mahalli İdareler Birim Başkanı, şehir medeniyeti, yeniden inşası için il, ilçe ve bütün mahalleleri, sokakları, yerel konuları birinci ağızda tespit ederek çözüme odaklı çalışmalara ara vermeden devam ediyor. Çalışmalar ilçe müfettişleri ve ilçe teşkilatları raporları doğrultusunda öncelikli konular dikkate alınarak yapılıyor. İlçe başkanlarının talimatları doğrultusunda mahalle teşkilatları, mahalle kültürünün yaşatılmasında büyük pay sahibi olan muhtarların fikirlerinden istifade ediliyor. Saadet Partisi Bursa İl Başkanı İbrahim Özacar; “Yürütme makamında olmayan muhtarlar, adeta dert dinleme makamına dönüşmüş durumda!” dedi.

“NÜFUS 8 BİNE DÜŞTÜ”

Özacar; “Büyükorhan namı diğer Orhan-ı Kebir, çeşitli medeniyetlere tanıklık etmiş, yeraltı ve yer üstü kaynak zengini kadim şehir Bursa’mızın müstesna ilçelerimizden birisidir. İlçenin yer altı ve yer üstü kaynaklarını üretime dönüştürmeyen siyasi iktidar, insanları adeta ata yurdu topraklarından terk etmeye zorluyor. Büyükorhan ilçesi 53 yıllık ilçe tarihinde en büyük göçünü yıllardır, aralıksız yerelden genele tek başına iktidar olan AKP hükümetleri döneminde yaşadı. 2007 yılında 14 bin 199 olan ilçenin nüfusu 2019 yılında 9 bin 666’a inmiş. Geçen bir yıllık süre dikkate alınırsa ilçe nüfusu hali hazırda 8000 civarına kadar düşmüş” ifadelerini kullandı.

 “MUHTARA BİR DOKUN BİN AH İŞİT”

Özacar; “Burunca Köyü sakinleri ve mahalle muhtarı Orhan Karaca ile köy camisinin çay ocağında mahalle sorunlarını konuştuk. Mahalle sakinleri ve muhtara bir dokun bin ah işit. AKP'nin en büyük sermayesi asfalt, yol olmuştur. Gel gör ki Burunca köyü muhtarı Orhan Karaca, çalmadık kapı bırakmamış tek isteği stabilize olan mahallesinin yoluna sıcak asfalt yapılması, iktidar partisi AKP il yöneticileri, ilçe belediye başkanı, Büyükşehir Belediye başkanı ve Milletvekilleri defalarca söz vermelerine rağmen sözler tutulmamış. Mahalle halkı sözünde durmuş, seçmenin tümüne yakını köy yollarına asfalt yapılması için AKP'ye oy vermiş. Bursa Büyükşehir Belediyesi seçim arefesinde köy girişine 1.5 km. asfalt yapmış, seçimden sonra tabiri caizse tası tarağı toplamış gitmiş”diye konuştu.

“PLAN-PROGRAM HAK GETİRE”

Özacar; “Yıllık bütçesi 8 Milyon lira olan Büyükorhan Belediyesi, İller Bankası’ndan kredi çekerek 7 milyon liraya ilçe girişine aydınlatma sistemi yaptırdı. Faiziyle 300-350 bin liralık fatura ile karşılaşınca, hesapsızca yapılan işin rengi ortaya çıkar.  Kasası boş olan belediye fatura borcu yüzünden elektrikler kesilir. Elektrikler kesilince de sadece 3-4 ay kullanılabilen aydınlatma sistemi ve direklerin önemli kısmı sökülerek depoya kaldırıldı.  Şehir girişindeki direkler ödenmeyen fatura yüzünden kullanılmadığından çürümeye terk edildi. Bu plansız programsız proje”  Saadet Partisi il ve Büyükorhan teşkilatları bu işlerin takipçisi olacaktır. "Dağ ilçelerin aday belirlenmesinde büyük pay sahibi olan Bursa’da faaliyet  gösteren STK'lar sessiz kalmamalıdır” dedi.

 BÜYÜKORHAN ÇEVRE YOLU

Özacar; “Büyükorhan çevre yolu akıl almaz duyarsızlık projesidir. Bu projeye denilebilecek en hafif söz yazıklar olsun yazıklar olsun. Yolun adı var kendisi yok. Büyükorhan çevre yolu tıpkı aydınlatma sistemi gibi, iller bankasından borçlanarak hazırlanmış bir projedir.  Çevre yolunun yüzde onluk bölümü bile yapılmadan projenin yüzde doksanı yapılmış olarak teslim alınmıştır. AKP’li Büyükorhan Belediyesi adeta kapalı kutu.  Meclis üyeleri dağılımı CHP ve İYİ  parti birer meclis üyeleri ile temsil ediliyor. Diğer Meclis üyelerinin tümü Cumhur ittifakı AKP ve MHP üyelerinden oluşmakta. Belediye meclis toplantıları dostlar alışverişte görsün türünde yapılıyor, kamuoyu sağlıklı bilgilendirilmiyor. Hali hazırda Belediye Başkanı olan Sayın Ahmet Korkmaz, AKP Büyükorhan belediye meclis üyeliği, AKP ilçe başkanlığı görevlerinde bulunmuş. Yapılan bütün çalışmalarda kendi deyimiyle başkanın arkasında yer almıştır” açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.