Hava Durumu

“ŞEHİT FIRAT AĞABEYİMİZİN ANISINI YAŞATACAĞIZ”

“İYİ Gençlik, Fırat ağabeysini unutmadı.” 20 Şubat 2015 tarihinde henüz 24 yaşındayken İzmir Ege Üniversitesi'nde öğrenciler arasında çıkan tartışmada bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismi Yıldırım’da bir parka konulması istendi.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2020 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2020 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
“ŞEHİT FIRAT AĞABEYİMİZİN ANISINI YAŞATACAĞIZ”

Nagehan ÇALIŞKAN/Özel haber

 

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi olan aynı zamanda Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusuyken, karşıt görüşlü öğrenciler ile yaşadığı kavgada bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu ismi İYİ Parti Yıldırım Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Muhammet Budaklı tarafından verilen önergede; “Öğrenci iken PKK’lılar tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin ilçemizdeki parklardan birisine verilmesini yönünde karar alınması için meclis gündemine alınmasını talep ediyoruz. İsmi için düşünülen parklar; İskop-152 Evler Parkı, Mevlana Kentsel Dönüşüm Parkı, Aydınlık Evler Parkı, Sıracevizler Parkı, Ortabağlar-Mehmet Akif Ersoy İlköğretim bitiğindeki parklardır.” İfadeleri kullanıldı.

“Mücadelemiz Kanımızın Son Damlasına Kadar Sürecek”

İYİ Parti Yıldırım Gençlik Kolları Başkanlığının talebi ile Belediye Meclisine önergenin verildiği öğrenildi. Gençlik Kolları Başkanı Onur Çiçek; “ İYİ Gençlik Yıldırım teşkilatı olarak Şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu ağabeyimizin adının ilçemizde bir parkta yaşatılması ile ilgili önergemizi Meclis Üyelerimiz aracılığı ile “Şubat 2020 Olağan Yıldırım Belediye Meclis Toplantısında” gündeme getirdik. Komisyona sevk edilen önergemizin takipçisi olacak, talebimiz yerine getirilene dek mücadelemizi sürdüreceğiz. Bugün burada aslında geç kalınmış bir kararın alınması adına bir önerge verilmesine İYİ Gençlik Yıldırım teşkilatı olarak vesile olduk. Fırat Yılmaz Çakıroğlu ağabeyimiz 20 Şubat 2015 senesinde terör örgütünün öğrenci kılığına bürünmüş hain militanlarca kahpece bıçaklanarak şehit edilmiştir. O kahpe 20 Şubat günü hatırımızdan silinmemekte yüreğimizdeki ateş bir an olsun dinmemektedir. Bizler Fırat ağabeyimizin dediği gibi, "Bu mücadeleyi 20 kişi kalsak da 30 kişi kalsak da bu şerefsizlere bu vatan hainlerine karşı yürüteceğiz Allah'ın izniyle.” dedi.

“Fırat’ı Herkes Öğrenecek!”

Çiçek; “Fırat sadece üniversitede şehit edilen bir öğrenci değildi, Kürşat’tı, 1300 yıl sonra dirilen ruh, haine başkaldıran kahraman Türk’tü! Şehadeti de aynı Kürşad gibi şanlı oldu, ölmüş ama düşmemişti, ölmüş ama yenilmemişti! Yaşasaydı Tarih öğretmeni olacaktı, ama o öğretmen olmayı değil tarihin ta kendisi olmayı, tarih yazmayı seçti. Bizlere düşen en büyük vazife ise bu kahraman Türk evladının adını fırsat bulduğumuz her alanda yaşatmaktır. Adını verdiğimiz parka seneler sonra gelen çocuklarımız Fırat’ı araştıracak, öğrenecek, Fırat gibi yiğit bir vatan evladı olmak için mücadele verecektir. Komisyona sevk edilen önergemizin takipçisi olacak ve talebimiz yerine getirilene dek mücadelemizi sürdüreceğiz inşallah. Dağlar kadar acımız var, Dayanacak gücümüz var. Sahipsiz sanmayın Fırat'ımızı.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.