Hava Durumu

SICAKSU MAHKEMELİK OLDU!

Alınan bilgiye göre, yıllardır Gökçen ailesinin çok düşük bedellerle kiraladığı Sıcaksu’daki eski Continent marketin yanındaki Gaziakdemir Mahallesi, Mudanya Caddesi adresindeki 5 dönümlük otoparkın 5 yıllığına kiraya verilmesi için 10.12.2019 tarihinde ihaleye çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2020 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2020 10:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
SICAKSU MAHKEMELİK OLDU!

Özel Haber 

İhaleye Gökçen’lerin B Plas firmasıyla Nilüfer Karaman Spor Kulübü Derneği katıldı. Açık artırma usulü yapılan ihaleyi 11 bin lira aylık kira bedeli ile Nilüfer Karaman Spor Kulübü Derneği aldı.Gökçen ailesi Sıcaksu inşaat ruhsatı alabilmek için ihaleye konu olan alanı terk yaptı. Ancak aile bu alanda yaptığı tesisi için bu alanı otopark olarak kullanmak istiyordu. Continent isimli marketin bir süre hizmet verdiği binayı yaparken terk olan alanın altını otopark kullanmak amacıyla o dönem belediyeye başvurdu. Alınan izinle kod düşürülerek altı otopark üstü yeşil alan olarak düzenlendi. Bu alanı girişi de kendi arazisi üzerinden verildi. İhaleyi kazanamayacağını anlayan aile şirketlerinden biri olan BEMSA A.Ş. aracılığı ile Bölge İdare Mahkemesi’ne ihalenin iptali için başvuruda bulundu. Mahkeme aşamasında ihaleyi Nilüfer karaman Spor Kulübü kazandı. Mahkeme süreci devam ederken otoparkın Mudanya Caddesine çıkışının olması gerekirken, imalat aşamasında kot farkını kullanıldığı için yolla bağlantısının olmadığı anlaşıldı.

“Kamu arazisi, kamunundur!”

Süreç böyle devam ederken konuyu sürekli gündeme getiren ve bu arazinin Çarşamba Pazarındaki, Darmstad Caddesi üzerinde konuşlanan ve caddeye araçlarının park etmesi nedeniyle de trafiği sık sık tıkayan “Rent A Car” firmalarının topluca bu alana gelmesini isteyen isimden de bir çağrı geldi. Önceki dönem MHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Cemil Aydın; “Osmangazi Belediye Başkanlığına ait Sıcaksu Mevkiinde bulunan yaklaşık 5 dönüm arazi ihale sürecinde yaşananlardan sonra kamu adına OKİ tarafından işletilmelidir. Başkanlık Makamı ve ihale Komisyonu dik duruşunu devam ettirmeli, sermaye baskısına boyun eğmemeli, gelebilecek siyasi baskıya da direnç göstermelidir. Kamu arazisi kamuda kalmalı, konu kapanmalıdır.” İfadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.