Hava Durumu

Suuçtu Şelalesi çağlıyor

Mustafakemalpaşa’nın en önemli turizm alanı olan Suuçtu Şelalesi, karların da erimesiyle gürül gürül akmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2021 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2021 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Suuçtu Şelalesi çağlıyor

Kışın donarak Pamukkale’yi andıran metrelerce yükseklikteki Suuçtu Şelalesi’nde eriyen kar yerini gürül gürül akan suya bıraktı. Doğa turizmi açısından Bursa’nın önemli destinasyon merkezleri arasında yer alan, etrafını saran kayın ağaçları ve yeşil bitki örtüsü ile doğa severlerin vazgeçilmez mekanları arasında yer alıyor. 38 metreden dökülen suyu ile dört mevsim seyrine doyum olmayan bir görüntü sunan Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı, Mart ayı ile birlikte kar sularıyla beslenen yüksek bir debiye kavuştu.
Havaların ısınmasıyla birlikte eriyen kar, kışın donma noktasına gelen şelaleyi gürül gürül akan suyla buluştururken, bölgeyi ziyaret edenler bu anın keyfini çıkarıyor. Bir yandan gürül gürül akan suyuyla yanına kimseyi yaklaştırmayan şelale, diğer yandan ziyaretçilerine kendine hayran bıraktırıyor.
Amatör fotoğrafçılardan doğa yürüyüşçülerine, dağcılardan kampçılara kadar bir çok insan; maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak günü birlik Suuçtu’yu ziyaret ediyor.
Havanında güzel olmasını fırsat bilerek Mustafakemalpaşa’ya 18 kilometre uzaklıktaki şelale çevresine aileleriyle birlikte gelen ziyaretçiler, farklı etkinliklerle mevsimin güzelliklerini yaşıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.