Hava Durumu

Türkiye’nin en hızlı ulaşılan kurumu; İnegöl Belediyesi

Özel Haber / Batuhan Ersek

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2020 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2020 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Türkiye’nin en hızlı ulaşılan kurumu; İnegöl Belediyesi

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın göreve gelmesiyle birlikte dijital anlamda yapılan yatırımlar, İnegöl Belediyesi’ni bu alanda zirveye taşıdı. Türkiye genelinde e-devlet üzerinden en fazla hizmet sunan belediyeler arasında zirvede yer alan İnegöl Belediyesi, aynı zamanda 7/24 hizmet sunma anlayışı ile arayan tüm vatandaşların 5 saniye içerisinde yanıt bulduğu Çözüm Merkeziyle de örnek oluyor.

Son dönemde dijital değişim ve dönüşüm anlamında ciddi yatırımların yapıldığı İnegöl Belediyesi, bu yatırımların meyvesini almaya başladı. Teknoloji çağının gerekliliklerine ayak uydurarak göreve geldiği günden bu yana dijitalleşmeyi ön planda tutan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, kısa sürede kurumunu bu alanda zirveye taşıdı.

ÇÖZÜM MERKEZİYLE 7/24 KESİNTİSİZ HİZMET

İnegöl Belediyesi, katılımcı belediyecilik anlayışıyla pek çok alanda ortaya koyduğu farklılıkla, vatandaşı da şehrin yönetimine ortak ediyor. Aynı zamanda kurumun ulaşılabilirlik seviyesinin artmasını sağlayacak adımlarla ilçe halkına en hızlı hizmeti ulaştırıyor. Bu amaçla 7/24 hizmet sunan Çözüm Merkezi, günün şartlarına uygun şekilde çalışma yöntemlerini güncelledi. 153 hattı üzerinden belediyeye ulaşmak isteyen vatandaşlar, en fazla 5 saniyede Çözüm Merkezi’nin güler yüzlü personeliyle kontak kurabiliyor. Vatandaşların tüm sorun, talep ve önerileri bu merkezde toplanırken, iş dağılımı da ilgili müdürlüklere buradan yapılıyor. 7/24 hizmet veren Çözüm Merkezi aynı zamanda bir kriz yönetim merkezi görevi görüyor.

Çözüm Merkezi’nin büyük önem taşıdığı sistemde, vatandaşlar telefon haricinde Whatsapp üzerinden de İnegöl Belediyesine ulaşabiliyor. Fotoğraf ve video şeklinde şikayetlerin, önerilerin iletilebildiği bu kanal da İnegöl halkının son dönemde beğenerek kullandığı ve çokça tercih ettiği ulaşım kanallarından biri haline geldi. Ayrıca ilçe halkı İnegöl Belediyesine mail, yoluyla da ulaşım sağlayabiliyor.

BAŞKAN TABAN ZİRVEYE TAŞINDI

Başkan Alper Taban’ın göreve gelmesinin ardından hayata geçirdiği önemli uygulamalardan biri de “İnegöl’ün Fikri” platformu oldu. Oluşturulan web sayfaları ve sosyal medya hesaplarıyla vatandaşlar İnegöl’e dair fikirlerini, görüş ve önerilerini, şikayetlerini hatta projelerini bu platform üzerinden İnegöl Belediyesine ulaştırabiliyor. Özellikle şehirle ilgili gelen projeler, burada bir ekip tarafından incelenerek uygulanabilirlik durumları gözden geçiriliyor. Uygulanabilecek projeler, vatandaşa da bilgi verilerek program dahilinde hayata geçiriliyor. İnegöl’ün Fikri platformu, şehrin ortak akılla yönetilmesi olgusunu da tamamlıyor. Her kesimden gelen talep, öneri ve projeler bu platform sayesinde programa alınarak hayat buluyor.

 

SOSYAL MEDYA İLE ETKİLİ İLETİŞİM

İnegöl Belediyesi ve Başkan Alper Taban’ın son dönemde ortaya koyduğu en ciddi farklardan biri de etkili sosyal medya yönetimi. Günlük iletişimin büyük çoğunluğunu oluşturan sosyal medya ile vatandaşlarla etkili iletişim kuran İnegöl Belediyesi, buradan gelen çağrılara ve söylemlere de anında yanıt vererek hem vatandaşın fikrine verilen önemi gösteriyor hem de ortak akıl olgusunu bir kez daha burada ortaya koyuyor.

E-DEVLETTE ZİRVEDE

Başkan Taban’ın göreve gelmesinin ardından başlattığı dijital değişim ve dönüşüm atılımlarının en ciddi çalışması ise e-devlet konusunda oldu. Hazırlanan altyapı ile İnegöl Belediyesi, Türkiye’de e-devlet üzerinden en fazla hizmet sunan belediye konumuna erişti. Gelinen noktada ise şuan mevcutta 32 ayrı hizmeti e-devlet üzerinden sağlayan İnegöl Belediyesi, bu alanda zirveyi paylaşmaya devam ediyor. Kısa zamanda içerisinde e-devlet üzerinde en az 5 hizmetin daha devreye alınması beklenen İnegöl Belediyesi, vatandaşlarına oturdukları yerden işlemlerini yapabilme kolaylığı sağlıyor.

“VATANDAŞIMIZ SİSTEMDEN MEMNUN”

Başkan Alper Taban, tüm bu dijital değişim ve dönüşüm süreçlerinin ışığında devam eden çalışmalar ve gelinen noktaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni nesil belediyecilik anlayışının zeminini hazırladıklarını ve yeni sistemin temellerini attıklarını kaydeden Başkan Taban, “Göreve gelmemizin ardından dijital değişim ve dönüşümün startını verdik. Gelinen noktada vatandaşlarımızın da memnun kaldıkları bir sistemi hayata geçirmiş olduk. Bugün çok iddialı olacak belki ancak Türkiye’nin en hızlı ve en kolay ulaşılan kurumu olduğumuzu gururla ifade ediyorum. Bu konuda ekibime de güveniyorum. Amacımız vatandaşımıza en hızlı ve en kolay ulaşım kanallarını sunarak onların sorunlarını ve önerilerini yanıtsız bırakmamak. Bu sayede şehrimizde ortak aklı da çalıştırmış oluyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.