Hava Durumu

Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın: ‘’2023’te kusursuz bir Uludağ OSB’’

Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın gazetemize Uludağ OSB çalışmalarıyla ilgili özel açıklamalarda bulundu. Aydın ‘’2023’te tüm sorunları halledip, kendi teknik koleji bitmiş, AR-GE merkezi bitmiş, sosyal hizmet birimlerinin tamamı inşa edilmiş ve işletmeye geçmiş bir Uludağ OSB hedefliyoruz’’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2021 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2021 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın: ‘’2023’te kusursuz bir Uludağ OSB’’

RAVŞAN ALİOĞLU/ ÖZEL HEBER

Belediyelerin OSB’lerle entegre çalışmalar yürütmesi gerektiğine değinen Aydın, Uludağ OSB çalışmaları hakkında ‘’Beş dönemdir Uludağ OSB Başkanlığını yürütüyorum. Hizmet duygularımızı tatmin yeri oldu OSB. Zamanında çevre yolu-Gürsu bağlantısını koydurduk. Hal projesinin bizzat Gürsu’ya yapılmasını sağlayan kişiyim. OSB’yi kurma fikrini ortaya koyan kişiyim. İleride neler olabileceğini görüp ona göre hareket etmemiz gerekiyor. Seçilmiş insanların ne yaptığını bilmesi gerekiyor. OSB’lerin yönetim şeklinin belediyeden bir farkı yok. Aynı demokratik mantalite ile yönetilen sistemler ikisi de. OSB istihdam kapısı oldu ama üzüldüğüm ayrı bir konuyu söyleyeyim: beyaz yakalılar şehrin doğu yakasında oturmuyor. Sosyal yapının yükseltilmesi için kesinlikle belediyelerin mantıklı kentsel dönüşümleri uygulaması gerekiyor.’’ dedi.

Uludağ OSB’nin konut (kentsel dönüşüm) projelerine değinen Aydın ‘’Biz 2023 yılında bütün sorunlarını halletmiş bir OSB olacağız dedik. İnşallah o sözümüzü yerine getiriyoruz. Kentsel dönüşümü artık belediye ile uygulayamıyoruz. Şehrin doğu yakası en az beş yıl kaybetti. Biz Gürsu Belediyesi’ne 16 tane proje teklifi götürdük. Böyle bir yığın proje var. OSB’nin işi sadece konut yapmak değil. 877 hissenin 803 tanesini satın aldık. Bir kısmını kamulaştırdık. 2023’e kadar şimdiki yeni projemiz iki katlı otantik yapı evlerin yapımı. Otantik evlerin arkasında da bir home-office olacak. Bu proje OSB açısından iyi bir proje ama biz OSB’den daha önce şehrin doğu yakası ve Gürsu’yu düşünüyoruz. Son geldiğimiz değerde de bu projeyi kendi alanında ticari bir proje olarak yapacağız. Bu proje İnşallah katkı olacak. OSB’nin kendi geliştirdiği bu proje hiç olmazsa bundan sonraki projelere öncülük eder ve vizyon gelişimine sebep olur diye düşünüyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.