Hava Durumu

Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın: ‘’Şehrin doğusu unutulmuş yaka olmamalı’’

Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın gazetemize Bursa-Bilecik Yüksek Hızlı Tren(YHT) hattı hakkında özel açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2021 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2021 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın:  ‘’Şehrin doğusu unutulmuş yaka olmamalı’’

Ravşan ALİOĞLU/ÖZEL HABER

Aydın ‘’Bursa-Bilecik YHT hattı gecikmiş bir projeydi. Gündeme alanlara teşekkür ediyorum. Ancak Bursa-Bilecik YHT hattında Gürsu istasyonunun çıkarılması Bursa için telafi edilemez bir sorun haline gelecek’’ dedi.

Bursa’nın en büyük problemi trafik

Bursa Bilecik YHT hattı Gürsu istasyonunun Bursa’nın en büyük sorunu olan trafik için önemli bir çıkış noktası olduğunu söyleyen Aydın, ‘’YHT yalnızca Gürsu için değil, Kestel, Yıldırım hatta İnegöl için de önemli. Şehrin doğu tarafında kesinlikle ve kesinlikle bir istasyona ihtiyaç var. Bursa’nın en büyük sorunu trafik.Hızlı tren Ankara’da dört tane istasyonda duruyor. Türkiye’nin dördüncü büyük kenti Bursa’da sadece YHT hattının sadece Balat’a istasyon yapılması Bursa için büyük kayıp olur. Aynı zamanda trafiğe büyük külfet olur. Şehrin doğusunda oturan bir hemşerimiz Ankara’dan Bursa’ya iki saatte gelecek. Balat istasyonunda indikten sonra da iki saat içinde Yıldırım, Kestel, Gürsu’ya ulaşmaya çalışacak. Bu durum trafik açısından şehrin yüküne yük bindirir. İleride neler olacağını görüp ona göre hareket etmemiz gerekiyor. Gürsu, Kestel ve Yıldırım bunu kaybetmemeli.’’ dedi.

Bursa Bilecik YHT hattı Gürsu istasyonunun yapılmasıyla tarım arazilerinin tahrip olacağı düşüncesine katılmadığını ifade eden Aydın, ‘’İstasyonun kaplayacağı yer, bir soğuk hava deposunun kaplayacağı yer kadar. Neden Yenidoğan Mahallelerinde binlerce dönüm kaçak yer yapılırken ses çıkarmadılar? Burada farkında olmadan doğu yakasının gelişimine büyük bir darbe vuruyorlar. İstasyon kaldırıldığında tekrar koyulması mümkün değil. Yapılan ihalede Gürsu istasyonu vardı. Olan yere koyulması gerekiyor. Şehrin doğu yakası unutulmuş yaka olmamalı. Bir ilçenin gelişiminde ilçenin tüm etkenlerini, değerlerini göz önüne alarak harekete geçirilmesi gereken her şeyi değerlendirmek gerekiyor. Bursa kamuoyu ve kentin dinamiklerinden beklentimiz aklı selim bir tavırla Bursa Bilecik YHT hattının Gürsu istasyonunun acilen yapılmasıdır. Bursa bunu yapabilecek akla, sağduyuya ve insan kaynağına sahip’’ dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.