Hava Durumu

Üretim tedarikle başlar

23 yıldır hırdavat sektöründe yer aldığını söyleyen iş adamı Halil Argın, "Üretim tedarikle başlar" diyerek gazetemize özel açıklamalarda bulundu. 

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2020 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2020 09:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Üretim tedarikle başlar

ELİF KUŞ BEŞİK- ÖZEL HABER

Endüstriyel hırdavattan söz eden Argın; " İçinde 35 bin çeşidi barındıran bir sektördür. Kendi firmamı kurmamın sebebi GÖK-PA Endüstriyel Hırdavat olarak her gün gelişen sanayide yer almaktır. Fabrikalarda kullanılan ilk önce bağlantı elemanı dediğimiz, cıvatalar somunlar pullar, el aletleri, tornavidalar, penseler araçta kullanılan iç dizaynla ilgili 20 bin kalem ürün yelpazesine sahibiz. Hırdavat sektörü sanayide bir organ olsa kesinlikle kalbidir" şeklinde konuştu.

"SEKTÖR OLMASI GEREKEN YERDE DEĞİL"

Hırdavat sektörü dışa bağımlı bir sektör müdür yoksa yerli üretimden yeterince tedarik sağlanabiliyor mu sorusuna ise Argın şunları söyledi; "Sektöre ilk başladığımda yüzde  70'i yurt dışından tedarik ediliyordu, fakat son dönemlerde yerli üretimin artmasıyla yüzde 60  oranında ürünü yerli üretimden temin edebiliyoruz. Hırdavat sektörü olması gereken yerde değil. Yabancı sermayeli şirketler pazarın yüzde 80'ine hakim durumda. Bizim gibi şehir hırdavatçıları, pazarın yüzde 20'sine hakim."

"SANAYİDE BURSA İLK SIRALARDA"

Pazar payının büyük olmasını gelişen sanayiye bağlayan Argın; "Servis ağımız şu an için Bursa ve ilçeleriyle sınırlı. Ağırlıklı Bursa içi ama bununla birlikte tüm ilçelerde de portföyümüz var onlara da hizmet verebiliyoruz. Pandemi tüm sektörleri etkilediği gibi bizleri de çok etkiledi. Ama esnaf tabiriyle 'çorbamız kaynıyor çok şükür' . 35 bin ürün yelpazemiz var. Bin 400'e yakın cari müşteri portföyümüz var cari portföyümüzün yüzde 80'i otomotiv ve makine yan sanayisi, geri kalanı KOBİ ve küçük işletmeler. Sektör her geçen gün büyüyor. Bursa 2023 yılına kadar Türkiye'de İstanbul'dan sonra sanayinin en büyük kenti olma özelliğini taşıyor. Bursa çok göç aldığı için İstanbul'daki bütün ağır sanayilerin hepsinin  Yalova, Mustafakemalpaşa, Mudanya taraflarına fabrikalar açılıyor. Bursa sanayisi büyüyor sanayi büyüdükçe bizim de pazar payımız büyüyor. "

23 yıldır bu sektörde olan Argın; "Bursa'daki hırdavatçılar olarak toplanacağımız bir deneğimiz yok, 2004 yılında böyle bir girişim olmuştu ancak, ticari rekabet bu toplanmanın önüne geçince birlik olunamadı. Bunu başarabilirsek hırdavata sektörünün yüzde yüz yerli üretime geçmesi konusunda AR-GE çalışmalarıyla destekleyebiliriz." dedi. 

İş adamı Argın; " Hırdavat çok geniş kapsamlıdır. Yaklaşık 23 yıldır sektörün içerisindeyim. 1997 yılında başlamış olduğum sektörde GÖK-PA  endüstriyel hırdavat olarak Bursa sanayisine hizmet veriyoruz." dedi.

Argın; "Hırdavat sektörü hem ürettiği ürünler tek başına değerlendirildiğinde hem de hizmet ettiği endüstriler düşünüldüğünde sanayi çarkının önemli dişlilerinden birisi." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.