Hava Durumu

Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu’ndan açıklama

1 Şubat 2021 tarihinde gazetemiz yazarı müstear isimli Bursalı Kuşçubaşı’nın köşe yazısına istinaden Yenişehir Kaymakamı Sayın Suat Seyit-oğlu’nun yaptığı tekzip açıklamasını sorumlu gazetecilik gereği aynen yayınlıyoruz.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2021 22:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2021 22:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu’ndan açıklama

TEKZiP METNİ
1 Şubat 2021 tarihli Yeni Marmara Gazetesi'nde, şahsıma yönelik çeşitli ithamlarda bulunulmuş, şahs-i manevim rencide olmuştur. Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek davranışlarda bulunarak o kimseyi basın ahlakının sınırları dışında davranarak soyut bilgiler üzerinden hareketle, o kişiyi küçük düşürmeye yönelik bir fiil herkesi olduğu gibi benide fevkalade rahatsız etmiştir. Yaklaşık dört yıldır Osmanlı'nın ilk başşehri Yenişehir'de canla başla çalışarak bu şehri sahip olduğu değere kavuşturmak adına gösterilen çabamız kamuoyunun malumudur. Yenişehir sakinleri kıymetli insanlarımızla iç içe yaşayarak makam, mevki sınırını kaldırarak iyi bir dayanışma örneği içinde bulunmamız birilerini rahatsız etmiştir. Yaklaşık 20 yıldır Mülki İdare Amiri olarak görev yaparken Anadolu'nun değişik yörelerinde, hiç kimsenin hakkını hukukunu çiğnememiş, bilhakis bütün insanlarımızın onurunu üst düzeyde tutarak, daima hak ettikleri değeri ziyadesiyle vermişimdir.
Kimin ayağına nasıl bastığımı bilmemekle beraber hakkımda ki asılsız suçlama Yenişehirlilerin ulusal medyada ki ünlü gazetesi Yeni Marmara Gazetesi'nde çıkması ayrıca bizleri üzmüştür. Dört yıl içerisinde Yenişehir de sadece Kaymakamlığımız öncülüğünde gerçekleşen yatırımları, projeleri, sosyal çalışmaları ve önemli ihtiyaçlarını görmezden gelerek toplumun önünde fedakarca çalışmakta olan beni isnatsız iddialarla karartmaya çalışmak hiç kimseye bir fayda sağlamayacaktır. Bu genel açıklamadan sonra şahsıma atfedilen edilen suçlamalara gelince;
- Tapu idaresinin hizmet verdiği eski yerinin hizmet vermede yeteri kadar verimli olmadığı, bu şekilde bir hizmet vermenin vatandaşlarımızı ciddi bir şekilde rahatsız ettiği defaetle kaymakamlığımıza iletilmiştir. Yıllardır apartman altı dükkanda hizmet veren Tapu Müdürlüğü'nün taşınması, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün uygun görmesi ile yeni yerine taşınmıştır. Kaymakamlık binasına taşınmaları teklif edilmiş ancak Genel Müdürlük bu talebimizi uygun görmemiştir. Nitekim Tapu idaresi şuan modern bir şekilde ferah, temiz ve güvenilir bir ortamda hizmet vermektedir. Tapu idaresinin buradan daha uygun bir binaya taşınması bazı esnaf grubunu rahatsız etmesi muhtemeldir.
- Koyunhisar da ki büyük bir ceviz firmasından ceviz konusu; şahsım tarafından böyle bir talep yapılmamış, bana bu firma tarafindan torbalarca ceviz gelmemiştir. Firmanın açık adresi mevcuttur. Bir defa Belediye başkanımız ile beraber ziyaret ettik ve yapılan ziyarette sadece çay ikramlarını aldık. Gittiğimiz dönem ceviz mevsimi dönemi değildi. 
- Kaymakamlık lojmanında ki iddialarla ilgili de ödemesi yapılmamış hiçbir yemek ya da yiyecek lojmana girmemiştir.
- Evdeki yumurtaları dışardakilere verip verneme de benim taktirimdir.
- Lojmanda TYP'den herhangi bir eleman çalıştırılmamıştır. Kaymakamlığımızın TYP programı mevcut değildir.
- Müftülükteki 1 tane zeytin ağacındaki zeytinler de orda ki çalışanlar tarafından paylaşılmaktadır. Şahsım ile ilgili bir durum söz konusu değildir.
Esnafların, yöneticilerin, muhtarların asla sofrasına oturmuş değilim. Yapılan bütün harcamaların ödemesi harfiyen yapılmaktadır. Ne Kaymakamlığımızın ne de şahsımın Yenişehir esnafına herhangi bir borcu bulunmamaktadır. Kaymakamlığımızca yapılan herhangi bir harcama mevzuatın ortaya koyduğu kural ve kaideler çerçevesinde yapılmaktadır.
Sonuç olarak subuta ermemiş iddiaların yazılı basın kanalıyla kişinin onurunu zedeleyecek toplumsal algıyı değiştirebilecek söylemler şahsımı rahatsız etmiştir. Bugüne kadar devletimizin ve milletimizin emrinde çalışırken helal dairesini aşacak bir uygulamam olmamıştır. Yenişehir'e hizmet etmek tarihimize, medeniyetimize yaptığımız bir katkıdır bilinciyle hareket ederken, toplumun her kesimiyle uyum içerisinde bütün sosyal ve siyasal yapılara eşit mesafede davranarak yakın durduğum, diyalog yolunu her zaman açık tuttuğum ve şeffaf olduğum Yenişehirli vatandaşlarımızın malumudur.
Kamuoyuna saygıyla arz ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.