Hava Durumu

ZABITADAN FIRINLARA KORONA VİRÜS DENETİMİ

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, korona virüs ile mücadele kapsamında fırın ve pastanelere yönelik denetim yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2020 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2020 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
ZABITADAN FIRINLARA KORONA VİRÜS DENETİMİ

 Genel temizlik, fiyat tarifesi ve gramaj kontrollerinin yapıldığı denetimlerde, eksiklik bulunan işyerleri hakkında tutanak tutuldu.
Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, korona virüs tedbirleri kapsamında denetim ve kontrollerine ara vermeden devam ediyor. Zabıta ekipleri, ilçe genelindeki fırın ve pastane imalathanelerini dolaşarak hijyen kurallarına uyup, uymadığını kontrol etti. Zabıta ekipleri yapılan denetimlerde özellikle ekmek ve diğer unlu mamulleri satışa sunan kişi ile para alışverişini yapan çalışanın farklı kişiler olması gerektiğine dikkat çekti. Para alışverişi yapan kişinin ekmek ve diğer unlu mamullere kesinlikle dokunmaması hususunda uyarılarda bulunuldu.
İşletmelerin ruhsat kontrolünü denetleyen ekipler, çalışanların kılık ve kıyafetinden, bone takıp takmadıklarına kadar her ayrıntıyı titizlikle değerlendirdi. İmalathanelerin mutfağında da denetim yapan ekipler, sağlık koşulları açısından gerekli incelemeleri gerçekleştirdi. Titizliğe ve hijyene önem veren imalatçıları tebrik eden ekipler, kurallara uymayan fırın ve tatlı imalathanesi ile satış noktaları hakkında gerekli uyarılar yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.