Hava Durumu

Zuckerberg’e Türk rakip

Yazılımı tamamlanan sosyal medya uygulaması projesiyle büyük ses getireceklerini iddia eden Engin Denizli, “Sosyal medyanın vakit öldürmekten ibaret olmadığını attığımız milli adımla tüm dünyaya göstereceğiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2021 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2021 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Zuckerberg’e   Türk rakip

Genç girişimci Engin Denizli, 2022 senesinde piyasaya sürmeyi planladıkları sosyal medya uygulaması projesiyle dünya gündemine oturacaklarını iddia etti. Adı açıklanmayan projenin demosunun da hazırlık aşamasında olduğunun bilgisini paylaşan Denizli, “Yerli ve milli uygulamamızla Anadolu insanının hassasiyetini her millete göstereceğiz. Hız kesmeden değişime uğrayan gezegenimizde, artık bizim de kendimizi güncellememiz gerektiğine inanıyorum. Bu milli yazılımın ülkemize çok şey kazandıracağının altını çizmek istiyor, dünyada yaşayan halklara getireceği yararla da sosyal medyanın vakit öldürmekten ibaret olmadığını attığımız milli adımla dosta düşmana göstereceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

YARALARA MERHEM OLACAĞIZ

“Bir girişimci olarak önceliğiniz başarı olursa, üretmeye de hiçbir zaman doymazsınız” diyen Denizli, sözlerine şöyle devam etti: “Yapılan birçok yazılımın hikâyesini, bu fikirlerin nasıl ortaya çıktığını araştırmaya başlayarak ilk adımımı atmış oldum. Alanında başarılı bir eğitimcinin yapmış olduğu açıklamayı dinlediğimde de düşünce yapımı o konuşmaya programlayarak, ‘Dünyada araba bulunmuş, elektrik bulunmuş, tabak bulunmuş; anlayacağınız hemen hemen her şey bulunmuş. Siz bir fikir bulmak istediğinizde, yeni bir şey bulmak yerine, dünyada olan sorunlara bir çözüm bulursanız kazanırsınız’ satırlarını beynime ve yüreğime kazımıştım artık. Yaklaşık 2 yıldır kurulan bu anlamlı cümleleri benimseyip, o düşüncede hareket ediyordum. Aylarca üzerinde düşündüm, yaptığım araştırma ve geliştirmenin ardından ekibimi oluşturarak, işletmelerimi kapatma kararı bile aldım. Çünkü tek isteğim bu projeye odaklanmak ve yaralara merhem olmaktı. Bu projenin başarıya ulaşacağına inancım sonsuzdur. Bundan dolayıdır ki elimi değil, bedenimi taşın altına koymayı tercih ettim. Tüm dünyada sağlıklı ve güzel amaçlara hizmet edecek bir sistemin alt yapısını hazırlamış olmak beni gururlandırıyor, projenin çıkacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum.”

ÖNCELİĞİNİZ PARA OLMASIN

Denizli, açıklamalarını şöyle sürdü: “İlk girişimcilik yıllarımda para kazanma odaklı çalıştığım için hedeflerime ulaşamadım ve başarısız bir dönem geçirdim. Bu süre zarfında okuduğum makaleler sayesinde gerçeği görebildiğim. Başarılı iş modellerini hayata sunmuş insanların, genel tecrübelerinin ortak yönünün başarı için çalışmak olduğunu tespit etmiştim sonunda. Bu tartışılmaz bir konu, çünkü kim olursa olsun, eğer önceliği para kazanmak ise aklında her zaman bir rakam vardır ve o rakamı gördüğünde çalışma arzusu motivasyonu zaman ile azalmaya başlar ve grafik tablosunda kazancı da, başarısı da aşağı yönde seyreder. Lakin bir girişimci olarak önceliğiniz başarı olursa, insan olarak başarıya hiçbir zaman doymazsınız ve her zaman grafik yukarı yönlü hareket eder. Motivasyon sizi çok güzel yerlere taşıyacaktır, buna emin olun. Başarılı bir iş modelini kartopuna benzetirim, önce ellerimiz ile küçük bir kartopu yaparız ve bunu yere koyup yuvarlamaya başladığımızda, bir avuç kartopu yavaş yavaş büyür ve belli bir seviyeye geldiğinde artık çok büyüktür. Attığımız bir adım, gün geldiğinde neden kilometrelere meydan okumasın ki… Aynaya umutla bakmayı becerebilelim yeter.”

AİLE DESTEĞİ ÖNEMLİ

İlk firmasını üniversite öğrencisiyken kurduğunu söyleyen Denizli, “Gencecik yaşımda mücadele vererek ciddi miktarda para kazandığımı söyleyebilirim. Para sana güven veriyor ancak yine de manevi bir eksiklik olabiliyor. Aile desteğinin çok ama çok önemli olduğunun altını çizmek isterim. Ben bu konuda gerçekten çok şanslıydım. Bu destekler sayesinde girişimciliğimi daha da hızlandırmış ve 1 sene içinde işletme sayımı 3’e çıkarmıştım. Yoğun çalıştığım dönemlerde de sürekli araştırmalar yapıp, yeni girişimler için tasarımlar yapmaya devam ediyordum. Hayatımda 30’dan fazla girişimcilik deneyimim oldu ve 100’ün üzerinde projelendirmelerim mevcut. Çok kez başarısız oldum ama vazgeçmedim. Başarısızlıkların inatla mağlup edileceğinin farkına varmıştım çünkü. Sen çalıştıkça başarı yakandan düşmüyor. Ben savaşımı gencecik yaşımda verdim ve piyasaya süreceğimiz milli yazılımla da insanların hayatına dokunmak istiyorum. Gençlerimiz durmasın lütfen! Kendilerini geliştirebilecekleri alanda sonuna kadar mücadele versinler. Amaç sadece para kazanmak olursa duygular yok olmaya mahkûmdur” değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.