Hava Durumu

Amerikan Kapı Nasıl Boyanır, Püf Noktaları Nelerdir?

Evlerin en göze çarpan alanlarından bir tanesi de en fazla kullanılan kapılardır. Bu nedenle en fazla kullanılan alanlardan biri olan kapılar, belirli bir süre sonra aşınmaya ve yıpranmalar görünmeye başlar. Evin içinde bulunan ve uzun süre boyunca görsellikleriyle iyi hissetmemizi sağlayan eşya ve kapıların düzenli olarak bakım yapılarak boyanma ihtiyacı bulunur.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2021 19:04
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2021 19:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Amerikan Kapı Nasıl Boyanır, Püf Noktaları Nelerdir?

Özellikle Amerikan panel kapı kullanıyorsanız bu kapıların panel kapı boyaları ile boyanması gerekmektedir. Ancak kapıları boyarken bazı teknik ve kapılarda kullanacağınız boya seçiminde dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle kapılara yapılan uygulamalar özen ve bazı teknik bilgiler gerektirmektedir. Bu nedenle bakım yapılacak olan ürünlerin hangi tarzda malzemeden üretildiğini bilmeniz gerekmektedir. Amerikan panel kapıları ne kadar kaliteli üretilmiş olurlarsa olsunlar, dekoratif bir görüntünün ortaya çıkması için en kaliteli ürünlerin en iyi ustalar tarafından boyanması gerekmektedir. Amerikan kapılarının boyanmasında genellikle su bazlı, selülozik ve sentetik boyalar kullanılmaktadır.

Amerikan Kapı Boyası Seçimi Nasıl Yapılır?

En önemli noktalardan birisi de kapıların boyanması için seçilen boyalardır. Boya seçimi yaparken birden fazla faktörü ele alarak seçimini yapmanız gerekiyor. Bu nedenle bazı boyalar dayanıklılık ve kalıcılık yönünden tercih edilmezken, bazı boyalar ise kokusu sebebiyle tercih edilmezler. Doğru boya seçimi yapmak için boyaların özelliklerini en doğru şekilde bilmeniz gerekmektedir. Kapılarınızda parlak ve hızlı bir şekilde kuruyan bir boya tercih ediyorsanız selülozik boya, dayanıklı ve boya kokusunun rahatsız etmesini istemiyorsanız sentetik boya ve son olarak hiçbir şekilde boya kokusuna maruz kalmadan sadece sıradan bir boya tercih ediyorsanız su bazlı boya tercih edebilirsiniz.

Amerikan Kapılar Nasıl Boyanır?

Kapı üretimlerinde boya oldukça büyük bir öneme sahiptir. Amerikan kapı imalatlarında dekoratif sonlama için boya en önemli etkenler arasındadır. En profesyonel boyama tekniği ise kompresörlü püskürtme yöntemidir. Bir Amerikan panel kapıya sahipseniz boyama işlemini kesinlikle kompresörlü püskürtme boya ile boyamalısınız. En doğru ve etkili boyama yöntemi ise atölyede yapılan işlemlerdir.

Amerikan Kapı Boyama Aşamaları

İlk olarak boya aşamasına geçmeden önce kapı üzerinde bulunan kilit, kol, cam ve menteşe gibi malzemeleri çıkartın Daha sonra kapı üzerinde hasarlı alanlar mevcut ise ahşap macununu kullanarak tamir edin Macun ile tamir işlemlerini tamamladıktan sonra tamir olan alanı zımpara kullanarak düzgün bir hale getirin Kapıda cam mevcut ise cama gelecek olan bölgeleri bant yardımıyla kapatarak boyayın Kapı mevcut konumunda boyanacaksa, menteşeler üstüne de bant kullanılarak kapatılmalıdır. Kapının pervazları ve kasa da boyanacaksa kasada bulunan kilit mekanizması çıkarılmalıdır. Boya gelmemesi için pervazın çevresi de bant yardımıyla kapatılmalıdır. Üzerinde sentetik boya olan kapı, su bazlı panel boyasıyla boyanacaksa kapının üzerine ince bir şekilde astar atılması gerekmektedir. Sentetik ve selülozik boyalarla boyanacaksa astar vurulmasına gerek yok Boyama işleminde en önemli püf nokta ise ince küçük rulo fırça ve en uygun şekilde bir kestirme fırçasıyla boyanması önerilir. Kapıda eğer girintili bölgeler mevcutsa kestirme fırçasıyla boyanmalıdır. İnceltme işlemi kullanılan boyanın ambalajında yazan değerlere göre yapılmalıdır. Su bazlı kapı boyası ise tinerle inceltilmelidir. Boyanın akmaması için boyanın inceltilmesi gerekir. Boya kapı üzerine ince katlar halinde uygulanarak yapılmalıdır. Boya yaparken ince ve sürekli olarak yapılması oluşabilecek izleri ortadan kaldırmaktadır. Sentetik ya da selülozik boyalarla kapı boyanırken bulunan ortamın iyice havalandırılması gerekir. Eğer havalandırılmazsa boya kokusundan rahatsız olabilirsiniz. Boya kuruma işlemini tamamlayana kadar hiçbir şekilde hareket ettirilmemeli. Boyanın kurumasından sonra sökülen parçalar tekrardan yerine takılmalıdır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.