Hava Durumu

Bitlis'te askeri helikopter düştü,11 şehit! Ankara'da devlet töreni

Bingöl'den kalkan ve Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan 11 askeri personel için ilk tören Elazığ Havalimanı'nda düzenlendi. Ankara'ya getirilen şehitler için devlet töreni düzenleniyor. Buradaki törenin ardından şehitlerin naaşı, son yolculuklarına uğurlanmak üzere memleketlerine gönderilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan töreninde açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2021 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2021 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Bitlis'te askeri helikopter düştü,11 şehit! Ankara'da devlet töreni

İlçeye bağlı Çekmece köyü kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerin naaşları Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsi işlemlerinin ardından sabah saatlerinde ambulanslarla Elazığ'a getirildi.

20210305_2_47172161_63073162_Web

ŞEHİTLER İÇİN İLK TÖREN

Şehit askerler için ilk tören Elazığ Havalimanı'nda düzenlendi. Düzenlenen törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, şehit Korgeneral Osman Erbaş'ın kuzeni olan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, şehitlerin yakınları ve silah arkadaşları katıldı.

Bakan Akar, "Korgeneral Osman Erbaş, sevilen, sayılan ve silahlı kuvvetlere büyük hizmetler eden bir arkadaşımızdı. Dün maalesef elim kaza sonucunda kaybettik. Hepimizin, milletimizin başı sağ olsun. Elazığlı hemşerilerimizin çok desteği oldu. Yaralıların durumları iyi, kontrol altında" diye konuştu.

BİTLİS2

dadsasdaf

BİTLİS4

ANKARA'DA DEVLET TÖRENİ

Elazığ'da düzenlenen uğurlama töreninin ardından Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakla Etimesgut Askeri Havaalanı'na getirilen şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları, silah arkadaşlarının omuzlarında cenaze nakil araçlarına konuldu.

20210305_2_47178771_63084371_Web

 

Naaşları Ankara'ya getirilen şehitler için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde cenaze töreni düzenleniyor. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile birlikte birçok siyasi isim de katılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze töreninde şu açıklamalarda bulundu:

"Şu anda Korgeneral Osman Erbaş komutanımız komutanlığın ötesinde tevazuyla, duruşuyla çok çok farklı mütevazi bir insandı. Yanındaki kardeşlerimle beraber çıktıkları yolculuk esnasında meydana gelen bu elim kaza ile emaneti sahibine teslim ettiler."

Buradaki törenin ardından şehitler son yolculuklarına uğurlanmak üzere memleketlerine gönderilecek.

YARALILARIN TEDAVİLERİ DEVAM EDİYOR

Öte yandan helikopterden yaralı olarak kurtulan Binbaşı Alptekin Köprülü ile Yüzbaşı Ender Uzunçakmak'ın tedavilerine Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi'nde devam ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.