Hava Durumu

Evde organik pastalar yapıyor

ÖZEL HABER- ELİF KUŞ BEŞİK

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2021 19:16
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2021 19:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Evde organik pastalar yapıyor

Bursa'nın Yenişehir ilçesi Köprühisar köyü doğumlu olan Ümran Atıl Yıldız, yaklaşık iki yıldır evde hijyen kurallarına fazlaca önem göstererek yaş pasta yapımı ile aile geçimine katkı sağlıyor.

"MEMNUNİYETLER DİLDEN  DİLE DOLANIYOR"

Hobi olarak yaptığı pastacılığı yakınlarından gelen siparişlerle daha da ileriye götüren  Ümran Atıl Yıldız;  “Herkesin bildiği gibi gıda sektörü en önemli sektörlerden birisidir. Aile arasında gittiğimiz yerlerde nasıl hijyen kuralları dikkatimizi çekiyor ise yaptığım pastalarda da içimin almadığı yada almayacağı hiçbir malzeme kullanmıyorum. Tamamen organik ürünlerle yapıyorum tüm pastaları. İnanın bugüne kadar hiç kötü bir eleştiri, şikayet almadım. Çünkü hepimiz biliyoruz gıda sektörü güvensizliği ve hatayı affetmiyor. Güven duygusunu birçok kişiye aşılamış durumdayım.  İzmir, Uşak Eskişehir, İstanbul, Bilecik ve Balıkesir'e kadar namı ulaşan pastalarımdan bile harika dönüşler aldım. Memnuniyetler dilden dile dolanıyor desem yalan söylememiş olurum.  Aldığım memnuniyetler beni daha çok 'ben' yapıyor. Aslında anaokulu öğretmeniyim elimin yatkınlığı oradan da geliyor açıkçası. " dedi.

İŞİNİ AŞKLA YAPIYOR

İşini aşkla yaptığını söyleyen Atıl Yıldız çalışmanın güzel ve renkli işler çıkarabilmenin kadın olarak çok güzel bir duygu olduğunun da altını çizerek şunları söyledi; " Biz kadınlar toplum olarak hep ezilmeye çalışıyoruz. Oysa o kadar güçlüyüz ki. Sadece tüm kadınlarımız içerisinde ki cevheri dışarıya çıkarabilmeli diye düşünüyorum. Başarmak ve o başarı merdivenlerini acele etmeden sabırla çıkmaya başlamak bile özgüveni yerine getiriyor. Çalışmak bir şeylerle meşgul olmak kadın olarak kendi açımdan çok harika bir duygu. Pastaları yaparken aşkla yapıyorum. Yıllar önce sadece günlerde çeşitli kurabiyeler pastalar yaparken kendimi bu pastaları yapacak kadar geliştirdim. Kadın isterse her şeyi başarır. "

"ASLA ÜŞENMİYORUM"

Evli ve iki çocuk annesi olan Atıl Yıldız; "Pasta siparişlerinin çoğu önce yakın çevremle başladı sonra da sosyal medya ile devam etti. Sosyal medya da oldukça güzel yorumlar alıyor ve sipariş veren tekrar sipariş vermek istiyor. İşte daha önce de bahsettiğim gıda da güven duygusu buydu. Yani özenle, hijyenik ve istenilen gibi yaparsanız güvenirliliği de almış oluyorsunuz.  Mesela asla hazır pasta keki kullanmıyorum. Benim yaptığım pandispanyalar inanın pamuk gibi oluyor. Kremasını da pişirme krema ile yapıyorum hazır kullanmıyorum. Şayet içime sinmeyen bir pasta olursa sıfırdan tekrar yapıyorum. Asla malzemeden kaçmıyorum ve üşenmiyorum.  Emek ve özen vererek yaptığım pastalarla da ev ekonomisine destek oluyorum. Eşim de her zaman destekçim oldu olmaya da devam ediyor.  Allah utandırmasın" şeklinde konuşarak cümlelerini noktaladı.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.