Hava Durumu

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay;

Ersel PEKER GUHEM’in Türkiye’nin ‘Gökmen’i olmayı hayal eden çocuk ve genç nesle ufuk kazandıracağını ifade eden Burkay, “Hayalleri büyük olanın geleceği de büyük olacaktır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2021 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2021 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay;

GUHEM ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR

Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğinde hayata geçen GUHEM, Türkiye’nin uzay ve havacılık yolculuğuna önemli bir katkı sağlıyor. Milli Uzay Programı hedeflerini kamuoyuyla paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında Bursa’ya kazandırılan GUHEM’e de yer verdi.

“PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK”

2013 yılından itibaren Türkiye’nin kalkınma hedefleriyle bütünleşen projeleri hayata geçirdiklerine işaret eden Başkan Burkay, “Özellikle otomotiv ve makine gibi sektörlerdeki firmaların üretim yeteneklerini uzay, havacılık, savunma, nano teknoloji, kompozit malzemeler ve mekatronik gibi ileri teknoloji gerektiren alanlara dönüştürmeyi hedefledik” ifadelerini kullandı.

“HAYALİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Başkan Burkay,” Bursamız için bir hayali daha gerçekleştirdik. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın destekleri, Büyükşehir Belediyemiz ve TÜBİTAK’ın işbirliğiyle kentimize kazandırdığımız GUHEM, Sayın Cumhurbaşkanımızın ülkemizi uzay ligine taşıma kararlılığı doğrultusunda uzay ve havacılık yolculuğunda Bursa’ya yeni bir misyon yüklemektedir.” şeklinde konuştu.

GUHEM, 13 bin 500 metrekare alanda kuruldu. Tamamı yerli, uzay ve havacılıkla ilgili eğitim amaçlı 154 interaktif düzenek, havacılık öğrenme ve uzay inovasyon merkezi ile birbirinden farklı uygulamaların yer aldığı GUHEM'in ilk katında modern uçuş simülatörleri bulunuyor.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) 2013 yılında ortaya koyduğu vizyonla hayata geçen Türkiye’nin ilk uzay temalı eğitim merkezi Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM), Milli Uzay Programı hedeflerine ve stratejisine güç katacak.


2019) "Kamusal Yapılar" kategorisinde ödül alan merkez Avrupa’nın en iyi, dünyanın ise en iyi 5 merkezinden biri olarak hayata geçirildi. Merkez, salgının etkisinin azaltmasıyla birlikte önümüzdeki dönemde ziyaretçilerini ağırlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.