Hava Durumu

Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Av. Güner Aklan “Önce memleket sloganıyla yola çıktık”

Batuhan Ersek 

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2021 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2021 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Av. Güner Aklan “Önce memleket sloganıyla yola çıktık”

Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Güner Aklan, partisinin il binasında yaptığı açıklamada yargı bağımsızlığını ve kuvvetler ayrılığını prensip edindiklerini vurgulayarak “Önce memleket” sloganıyla yola çıktıklarını belirtti.

Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Av. Güner Aklan, partisinin il binasında basın mensupları ile buluştu. Başkan Aklan, yaptığı açıklamada Memleket Partisi’nin teşkilat çalışmaları ve Bursa gündemi hakkında açıklamalarda bulundu. Memleket Partisi’nin çizgisi hakkında bilgi veren Aklan, “Önderi ve yol göstericisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimleri doğrultusunda kurulan, hedefi Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin kurtuluş ve kuruluş felsefesini ve Kuva-yi Milliye anlayışını yeniden egemen kılmak olan, Anavatan, Yavruvatan, Mavivatan, Gökvatan bir bütündür, parçalanamaz ilkesini savunan, Lozan Barış Antlaşması’nın Türkiye Cumhuriyeti'nin tapu senedi olduğunu benimseyen, devletin temelinin adalet olduğu inancıyla hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını, kuvvetler ayrılığını prensip edinen, tam bağımsızlığın temelini ekonomik bağımsızlık ve kalkınmanın oluşturduğunun altını çizen ve bunları memleket, adalet, vicdan, iş söylemleriyle dile getiren; 'Önce Memleket' sloganıyla yola çıktık” dedi.

“MEMLEKET PARTİSİ ÖRGÜTLENMEDE TÜRKİYE REKORU KIRDI”

Memleket Partisi’nin tüm Türkiye'de örgütlenme çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüğünü aktaran Başkan Aklan, “17 Mayıs 2021 günü resmen kurulan Memleket Partisi, sadece 45 gün içerisinde 52 ilde İl Başkanını ve İl Yönetimlerini belirlemiş, İl binalarını açılışa hazır hale getirmiş ve bazılarının açılışını yapmış, yine bu illerin bir çok ilçesinde ilçe başkan ve yönetimlerini görevlendirmiş, ilçe binalarını hazırlamıştır. İl ve İlçe Seçim Kurullarında işlemlerini tamamlamış, illerde üyelik kabulüyle birlikte üyelikler, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı listelerine işlenmeye başlamıştır. Bu konuda tevazuda bulunmadan söylemek gerekirse, Memleket Partisi örgütlenmede Türkiye rekoru kırmıştır. Yapılacak ilk Cumhurbaşkanlığı seçimine, seçmenin yüzde 50+1'in oyunu alma inancı ve kararlılığıyla, parti üyesi bir adayla 'Ne Cumhur, ne Millet, tek yol Memleket’ sloganıyla seçime katılacak olan Memleket Partisi, Bursa'da da İl Başkanını ve İl Yönetim Kurulu'nu belirlemiş, il başkanlığı binasını Genel Başkanımız Muharrem İnce'nin katılımıyla açmıştır. Yönetim Kurulu'nda İl Başkan Yardımcıları olarak Cavit Kaya ve Okan Hallemoğlu, İl Sekreteri olarak Esra Arıkan, İl Saymanı olarak Mehmet Erdinç ve İl Eğitim Sekreteri olarak İnan Korkmaz görevlendirilmiş, Basın,Medya ve Tanıtım'dan Sorumlu İl Başkan Yardımcımız Hülya Dink görev alırken bütün yönetim kurulu üyelerimiz çeşitli konularda İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapacaklardır. Bununla birlikte Yıldırım'da Mesut Şahin, İnegöl'de Yasemin Soydan, Mudanya'da Hasan Yıldırım, Mustafakemalpaşa'da Serdar Gürses, Yenişehir'de Burak Can, Gürsu'da Ali Okan ilçe başkanı olarak atanmış ve yönetim kurullarıyla görevlerine başlamışlardır. Ayrıca Karacabey'de Sami Süer İlçe Başkanı olarak görevlendirilmiştir. Diğer ilçelerimizde ise süreci tamamlamaya yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir” açıklamasını yaptı.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ ÖNEMLİ”

“1 Temmuz 2021 itibarıyla ülkemizin İstanbul Sözleşmesinden resmen çekildiği güne rastlayan ve maalesef şehrimizde yaşanan kadına yönelik bir şiddet olayı daha yaşadık” diyen Başkan Aklan, “Şiddet mağduru kadına yönelik saldırının daha da büyümesi, DHA muhabirleri Derya Evren ve İsmail Hakkı Seymen tarafından önlenmiştir. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele için İstanbul Sözleşmesi'nin çok önemli olduğunu bir kez daha dile getirirken ve bu konuda hükümeti eleştirirken, partimize üyelik için kadına şiddeti yüksek sesle kınamanın bir zorunluluk olduğunun altını çiziyoruz” diye konuştu.

“HEMŞEHRİLERİMİZİN DENİZE GİRMEK İÇİN EGE’YE AKDENİZ’E GİTMESİ ÜZÜCÜ”

Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj sorununa değinen Başkan Aklan, “Hemşehrilerimizin denize girmek için Ege ve Akdeniz’e gitmesi ise gerçekten üzücüdür. Ancak yıllarca denizlerimizi kirleten sanayi ve evsel atıkları yeterince denetlemeyen Belediyelerimizin ve hükümetin ''suç hepimizin''gibi bir söylemini kabul etmiyoruz. Burada vatandaşın bir suçu yoktur. Tek suçlu yetkili makamlardır. Önümüzdeki süreçte vatandaşa bu konuda çıkarılacak her türlü faturaya karşı olacağız” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.