Hava Durumu

Vatandaştan ATM cihazlarının sökülmesine tepki

Tüm dünyaya yayılan ve her gün binlerce insanına ölümüne sebep olan yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında bakanlıklar ve valilikler bir dizi tedbirler alarak vatandaşlara ''sosyal mesafe'' konusunda uyarılarda bulunurken 1 Haziran itibariyle başlayan normalle sürecinde Vakıfbank’ın şube dışı ATM cihazlarını sökmesi tepkiye sebep oldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2021 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2021 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Vatandaştan ATM cihazlarının sökülmesine tepki

Pandemi sebebi ile şube dışı ATM’lere vatandaşın talebi artarken Vakıfbank’ın Türkiye’deki en yoğun noktalarda şube dışı ATM’lerde azaltmaya giderek şubelerdeki yoğunluğu artırması dikkatlerden kaçmadı. İstanbul’da 300’e yakın, Türkiye’de ise toplamda 500’e yakın ATM cihazını söken Vakıfbank’ın, İstanbul’un en yoğun noktası olan İstanbul Metro İstasyonlarındaki ATM cihazlarını toplu halde sökmesi vatandaşların kafasında soru işaretine neden oldu.

Bankanın şube dışı ATM cihazlarında azaltmaya gitmesi sonrası işlem yaptırmak için Vakıfbank şubesine gelenler şube önlerinde sosyal mesafe kuralını ihlal ederek uzun kuyruklar oluşturdu. 1 saatten beri kuyrukta beklediğini belirten vatandaş, "Sosyal mesafeye uyulmuyor. Bankalar, bu süreçte şube dışı ATM sayılarını artırması gerekirken Vakıfbank ATM sayılarını azaltarak şubelerde yoğunluğa sebep oluyor. Yetkililerin buna çözüm bulması gerek, bu yoğunlukta hiçbir işimizi halledemeyiz. Sağlığımızdan endişe ediyoruz. Normalleşme süreci bu şekilde olmaz. Bu şekilde pandemi bitmez” dedi. Sayın bakanımız ve Vakıfbank yönetiminin alınan bu yanlış kararlardan vazgeçmeleri için vatandaşların yoğun talepleri bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.