Hava Durumu

Kaşar peynirinin fiyatı kırmızı eti geçti! Vatandaş ise çareyi arta kalan peynirde buldu: Peki fiyatlar neden arttı?

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan kaşar peynirinin fiyatı kırmızı eti solladı. Et 115 TL'den, kaşar peyniri ise 155 TL'den satılıyor. Eski kaşar peynirinin fiyatı ise adeta uçtu, en pahalı peynirlerden biri oldu. Hal böyle olunca vatandaş, çareyi kesilirken arta kalan peynirde buldu. Bu peynir, diğer peynirlere göre daha uygun olduğu için tercih ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2022 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2022 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Kaşar peynirinin fiyatı kırmızı eti geçti! Vatandaş ise çareyi arta kalan peynirde buldu: Peki fiyatlar neden arttı?

Kaşar peynirinin fiyatı et fiyatlarını sollarken, fiyatlar cep yakar hale geldi. Artan enflasyon süt ve süt ürünlerinin de fiyatını etkilerken, kahvaltıların vazgeçilmezi olan kaşar peynirinin kilosu 155 TL'den satılıyor. Kırmızı etin kilosu ise 115 TL'den satışta.

VATANDAŞ ARTA KALAN PEYNİRİ ALIYOR

Eski kaşar peynirinin fiyatı ise adeta uçtu. Eski kaşar peyniri en pahalı peynirlerden biri oldu. Peynir fiyatları yükselince vatandaş çareyi ise kesilirken arta kalan peynirde buldu. Bu peynir, fiyatları kendi arasında yarışan diğer peynirlere göre daha uygun olduğu için vatandaş tarafından tercih edilmeye başlandı.

FİYATLAR NEDEN ARTTI?

CNN Türk'ün haberine göre, süt üreticileri bir süredir yem fiyatlarının pahalılığından şikayet ediyor. Hayvanını beslemekte zorlanan üretici süt üretimini de azaltmış durumda. Çiftçiler ise üretimden vazgeçtiğini söylüyor. Hal böyle olunca peynir fiyatları yükseldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.