Hava Durumu

.Mısır’daki şampiyonaya Bursa damgası

Özel Haber / Nurcan Şener

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2021 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2021 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
.Mısır’daki şampiyonaya Bursa damgası

Mısır ev sahipliğinde, 3-11 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen ‘Gençler ve Yıldızlar Dünya Eskrim Şampiyonası', başkent Kahire'de 9 gün süren heyecan dolu karşılaşmaların ardından son buldu. Kılıç, flöre ve epe branşlarında, yıldız ve gençlerde toplam 32 ay-yıldızlı eskrimcimiz ülkemizi temsil etmiştir. Dünya Şampiyonası’na katılan milli takımımız kadrosunda Bursa’dan; Barış Övünç Eskrim Akademisi sporcularından Tolga Aslan, Efe Dinç, Sarp Aşık, Aylin Çakır da yer aldı.

Dünya Şampiyonası'ndan bir gümüş madalya ile dönmenin yanı sıra, çok önemli ilklere imza atmış olmanın da mutluluğunu bizlere yaşattı. Genç Kadınlar Kılıç kategorisinde Dünya 2.'liğini elde ederek Dünya Şampiyonası'nın ilk madalyasını bizlere kazandıran sporcumuz Nisanur Erbil'in yanı sıra, Genç Kadın Kılıç takımımızın Dünya 4.'lüğü, yıldız kızlarımızda ise flörede Alisa İsbir, epede de Aleyna Ertürk kazandı.

MISIR – KAHİRE DÜNYA ESKRİM ŞAMPİYONASI

3-6 Nisan 2021 tarihleri arasında Mısır’ın Kahire şehrinde yapılan Dünya Eskrim Şampiyonasında Yıldızlar (U-17)Erkek Ferdi Kılıç kategorisinde yarışan Bursa Barış Övünç Sporcuları Tolga Aslan 11nci, Efe Dinç 16ncı, Murat Sarp Aşık ise 20 nci olmuştur.

Ayrıca Genç erkek kılıç takımı da 11nci olmuştur.

Genç Bayan Ferdi Kılıç kategorisinde yarışan Ankara sporcusu Nisanur Erbil’de Dünya 2 ncisi olmuştur.

 

Dünyanın 78 ülkesinden bini aşkın sporcunun mücadele ettiği şampiyonda 3-11 Nisan tarihlerinde piste çıkan İlimiz eskrimcilerinin elde ettikleri dereceler, tarih ve kategorilerine göre aşağıda yer almaktadır:

1. Gün

Genç kadınlar kılıç: Aylin Çakır 26.

Genç erkekler kılıç: Tolga Aslan 46.

2. Gün

Yıldız erkekler kılıç: Tolga Aslan11.,Efe Dinç 16., Murat Sarp Aşık 20.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.