Hava Durumu

Ramazan'da tam kapanma olacak mı? Gözler kabine toplantısına çevrildi

Koronavirüs vakalarında yaşanan artış sonrası Ramazan için yeni kararların alınması bekleniyor. 'Tam kapanma' seçeneğinin de masada olduğu kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 15.00'te başlayacak kabine toplantısı sonrasında açıklayacak.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2021 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2021 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Ramazan'da tam kapanma olacak mı? Gözler kabine toplantısına çevrildi

Korona virüs vakaları 60 bine dayandı. Son açıklanan korona virüs tablosunda 243 kişi hayatını kaybetti, 54 bin 562 yeni vaka tespit edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Bilim Kurulu toplantısı sonrası kameraların karşısında geçip açıklamalarda bulundu. Bakan Koca 'tam kapanma olacak mı?' sorusuna, "Ramazan ayı ile birlikte genel kapsayıcı önerilerimizi yarın Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Cumhurbaşkanımız alınan kararları uygun gördükleri halde açıklarlar." yanıtını verdi.

Türkiye'de üçüncü pikin, İstanbul'da ise dördüncü pikin yaşadığını belirten Bakan Koca, Sinop, İzmir, Çanakkale, Bartın, Edirne ve Rize'de yoğun bakım doluluk oranlarının yüzde 80'inin üzerinde olduğunu aktardı.

'GELİŞMELER CİDDİ'

Bakan Koca açıklamasının devamında şunları ifade etti:

Türkiye genelinde yüzde 59 olan yatak doluluk oranı ve yüzde 67,4 olan yoğun bakım doluluk oranında dramatik artış yoktur ama gelişmeler ciddi, veriler ikaz edicidir.

GÖZLER KABİNE TOPLANTISINA ÇEVRİLDİ

Bu gelişmeler sonrasında Ramazan'da yeni kararların alınıp alınmayacağı ile ilgili olarak gözler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak kabine toplantısına çevrildi. Saat 15.00'te başlayacak toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alınan kararları açıklaması bekleniyor.

Toplantıda Ramazan Bayramı sonuna kadar tedbirlerin sıkılaştırılması, tüm Türkiye'nin 'dinlendirilmesi' formülü ele alınacak.

Alınması beklenen olası tedbirler arasında bir aylık dönemde toplu ziyaretlerin yasaklanması, özellikle Ramazan Bayramı'nda ilden ile geçişin önlenmesi amacıyla seyahat kısıtlamasının getirilmesi, kafe ve restoranlarda paket servis hizmeti vermesi, 65 yaş üstü ve 20 yaş altına dönük sokağa çıkma saatlerinde değişiklik yapılabileceği gibi konuların yer aldığı belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.