Hava Durumu

Rasim Öztekin son yolculuğuna uğurlandı

Kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta oyuncu Rasim Öztekin, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2021 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2021 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Rasim Öztekin son yolculuğuna uğurlandı

Kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede geçtiğimiz gün 62 yaşında hayatını kaybeden tiyatronun usta ismi Rasim Öztekin, son yolculuğuna uğurlandı. Öztekin'in Türk bayrağına sarılı ve üzerine Galatasaray bayrağı da konulan tabutu, önce mezun olduğu Galatasaray Lisesi'ne getirildi. Buradaki törenin ardından tabut, Öztekin'in profesyonel tiyatro hayatına başladığı Ses Tiyatrosu önünde cenaze aracından indirildi.

 

 

Tören mangası usta oyuncunun tabutuna omuz vererek, tiyatro sahnesine getirdi. Ailesi, sevenleri ve sanat camiasından çok sayıda kişi, usta oyuncu için son görevlerini  yapmak üzere tiyatro salonuna geldi. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yanı AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

 

 

"BU SAHNEYE BÖYLE ÇIKMAK İZTEMEZDİM AMA BAK BABA, BİRLİKTE AYNI SAHNEDEYİZ"

Törende konuşma yapan kızı Pelin Öztekin, "Geldiğiniz için herkese çok teşekkür ederim. Konuşma hazırlamadım açıkçası. Sadece babama teşekkür etmek istiyorum. Benim ilk aşkım olduğu için, ustam olduğu için, bana her şeyi öğrettiği için. Evet o bütün saydığı ustalardan öğrendi. Onların yanında benim de yetişmemi sağladı. Ben burada büyüdüm. Bu sahnede onu izleyerek büyüdüm. Bu sahneye böyle çıkmak istemezdim baba. Ama bak baba, birlikte aynı sahnedeyiz. Onu çok seviyorum, her şey için, herkese çok teşekkür ederim" dedi. 

Öte yandan Öztekin, konuşmasının ardından sahneden inmeden önce, babasının tabunu öptü. Ayrıca, törenin ardından cenaze aracına yüklenen tabutun üzerinden, babasının Galatasaray atkısını alarak kokladığı görüldü. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.