Hava Durumu

ŞEKERLER RAFTA KALDI!

Çarşı esnafı koronavirüs yasağı nedeniyle satış yapamadı Batuhan Ersek/Özel Haber

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2021 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2021 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
ŞEKERLER RAFTA KALDI!

Bayram alışverişi eskilerde kaldı. Önceki yıllarda bayram alışverişine çıkan vatandaşlar, bayram şekerlerinin pahalılığından şikâyetçi olurlardı. Şimdi o da kalmadı. Pandemi nedeniyle bayram alışverişleri sokağa çıkma yasağına takıldı.

‘BAYRAM ALIŞVERİŞLERİ MAZİDE KALDI’

Bayram öncesi vatandaşlar alışveriş telaşına düşerlerdi. Özellikle Ramazan Bayramlarında şeker ile tatlı alımı ön plana çıkardı. Sonra çocuklara ‘bayramlık’ almanın hesapları yapılırdı. Şimdi ise vatandaşlar korona nedeniyle 17 gün sokağa çıkamayacak olmasından dolayı gıda alışverişi yapmanın telaşı içinde oldu. O eski bayram alışverişleri ne yazık ki mazide kaldı.

‘ESKİ BAYRAMLAR ÇOK ARANACAK’

Bayram yaklaşırken alışveriş yapamayan aileler, bu bayram ne yazık ki toplu aile bayramlaşmalarından da mahrum olacaklar. Aileler eski bayramları yıllar geçtikçe çok arayacaklarından yakınmaya başladı. Önce salgın yılgınlığı, ardından yaşanan ekonomik sıkıntılar vatandaşın belini bükmeye devam ediyor.

‘ŞEKER OLMAZSA OLMAZIMIZ’

Ne yazık ki Ramazan Bayramı’na az bir süre kala bayram şekerleri pazarlardaki yerini bu bayramda alamayacak. Korona yasakları bayram şekerlerinin raflarında kalmasına neden oldu.  Türk insanının ‘Şeker’i bayramlarda olmazsa olmazıdır. Şekerler bu bayram müşterisini beklemeyecek. Esnaf her bayram müşterisini beklemenin heyecanını yaşardı o da bitti. Esnaf bu bayram evinde olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.