Hava Durumu

Son Dakika: Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı başladı

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında başladı. Yeni kararların duyurulması beklenen toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca artan vakalarla ilgili bilgi verecek. Toplantıyla beraber yeni risk haritasının da değişmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2021 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2021 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Son Dakika: Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı başladı

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı 3,5 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önemli satır başlıkları;

Ekonomide cari açığın azaltılmasına yönelik çok sayıda reform mahiyetinde düzenlemeyi hayata geçirdik. Reformlara sahip çıkacağız.

En önemli reformumuz milletimize verdiğimiz sivil anayasa sözümüzdür. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin yeteneklerini salgın döneminde daha iyi gördük.

Yeni anayasa süreci Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin tahkimi için de fırsat olacaktır. Her türlü teklife açığız.

Salgın tedbirlerden etkilenen kesimler başta olmak üzere hepimizin hayatında zorluklara yol açmıştır. Fabrikalarda çarklar hiç durmadı, ürünlerin iç ve dış pazara ulaşmasında hiçbir aksaklığa izin verilmedi.

Tüm yatırımcılara sesleniyorum, gelin Türkiye'ye yatırım yapın. Dün yatırım yapanlar bugün meyvelerini topluyor. Vatandaşlarımıza evlerinde tuttukları altın ve dövizleri finans kuruluşlarına kazandırmaları çağrımı yineliyorum.

Türkiye'nin yatırımcılar için cazip bir ülke haline geldiği sözü afaki bir temenniden ibaret değildir. Geçtiğimiz yıl ülkemizde 103 yıl yeni şirket, kapanan şirket 16 bini dahi bulmadı. Yeni kurulan şirketlerin önemli bölümü uluslararası sermayeli. Ülkemizde 75 bin 700 adet şirketin 11 binden fazlası geçtiğimiz yıl faaliyete başladı.

Türkiye 190 ülke arasında 33. sıraya çıkmış bulunuyor. Bu tablo özellikle yatırımcıların ülkemize olan inançlarının, inşa ettiğimiz güçlü altyapı, güven sayesinde giderek arttığına işaret ediyor. Tabii ülkemizde felaket tellalları bugünlerde yine işbaşında. Siyasetten medyaya kadar her alanda. Milletimiz bir tarafta istiklal harbini verirken diğer taraftan bir kesim manda savunuculuğunu yapıyor.

"YATIRIMA KARŞI İSTEMEYİZ DİYORLAR"

Kalkınmamızın gerdanlığı olan her yatırıma karşı birileri istemeyiz diyor. Terör örgütlerinin diliyle konuşanlar hiç eksik olmadı. 16 Temmuz gecesi milletimiz darbecilere direnirken darbe şakşakçılığı yapanları unutmadık. Biz bunların hiçbirine itibar etmedik. Su üstünde yürüseniz bile yüzme bilmiyor diyerek durumu tersine çevirmeye çalışanları mahkumu adem ederek bugünlere geldik."

"HERKES KENDİNİN POLİSİ OLMALI"

Tedbirleri en makul şekilde uygulayan ülkelerden biriyiz. Ülkemizi salgından kurtarmanın yolu kurallara riayet etmekten geçiyor. Salgının tedbirleri konusunda herkesin polisi kendi olmak zorundadır. Salgınla ilgili tüm gelişmeleri detaylıca inceledik.

KISITLAMA AÇIKLAMASI

Aşılamada 15 milyon rakamına ulaşmamızı etkilerini sahada görmeye başladık. İleri yaş gruplarının vaka, hasta, yoğun bakım rakamları içindeki oranları belirgin şekilde azaldı. Her ne kadar vaka sayıları artsa da yatan hasta, yoğun bakım hastası oranları aynı d üzeyde yükselmiyor. Vaka ve hasta bunun yanında vefat sayılarının artması mevcut uygulamaları gözden geçirmeye mecbur bırakmaktadır.

58 İL KIRMIZI KATEGORİDE

Çok yüksek grubu teşkil eden kırmızı kategorideki illerimizin sayısı maalesef nüfusumuzun yüzde 80'ini teşkil eden 58 şehre ulaşmıştır. Yaptığımız değerlendirmeler bütün bunlar ışığında şu hususları milletimizle bugün paylaşma kararı aldık.

HER GÜN KISITLAMA DEVAM EDECEK

Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21 ve sabah 5 olarak haftanın her günü devam edecek. Kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması artık Cumartesi ve Pazar günü olarak sürecektir.

Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uyu şekilde çalışabilecek. Sokağa çıkma günlerindeki paket servis hizmeti mevcut haliyle devam edecek. Ramazan ayında hep birlikte biraz fedakarlık yapacağız.

RAMAZAN AYI

Bu mübarek ay boyunca hafta sonları ülke genelinde sınırlama uygulayacağız. Ramazan ayı boyunca lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisiyle sınırlandıracak. Ramazan ayında toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştiremeyecek. Bu uygulamadan etkilenecek lokanta ve kafe işletmelerine bazı katkılar sağlayacağız.

Nisan ve Mayıs ayında normalleşme, ücretsiz izin uygulaması kapsamında sigorta desteğinden yararlanamayan lokanta kapsamında prim uygulamasını üstlenecek ve bunlara 1500 lira nakdi yardım yapılacaktır.

Vatandaşlarımızdan bu süreci dikkatle ve hassasiyetle değerlendirmelerini rica ediyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Hepinize ve saygı ve sevgilerimi sunuyorum.Kalın sağlıcakla."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.