Hava Durumu

Türk hayvancılığına ‘Zootekni’ merceği

Uludağ Üniversitesi Zootekni Topluluğu, 14. ulusal kongresini geniş bir katılımla gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2021 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2021 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Türk hayvancılığına ‘Zootekni’ merceği

Kongrede ülkemizin gıda üretiminde kendi kendine yetmesi, ülkemiz hayvancılığının geleceğinin doğru şekillenmesi için nasıl bir bilimsel rota ve çalışmalar izlenmesi, yapılan araştırmalar ve çalışmalarla öğrenciler tarafından masaya yatırıldı. 


Bursa Uludağ Üniversitesi Zootekni Topluluğu, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü ev sahipliğinde 14. Ulusal Kongresi’ni gerçekleştirdi. 22 Mayıs 2021 tarihinde online olarak düzenlenen kongreye 12 üniversiteden lisans ve lisans üstü öğrenciler, öğretim üyeleri ile diğer ilgililerden oluşan 125 kişi katılım sağladı. 22 sözlü, 7 poster olmak üzere toplam 29 bildirinin sunulduğu kongrede, kongre düzenleme kurulu adına Abdullah Berk Akkaş kongre ve Zootekni öğrenci topluluklarının önemine ilişkin açılış konuşması yaptı. 


“KALICI EĞİTİM POLİTİKASI ŞART”
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ak’ın açıklamalarıyla devam eden kongrede, Zootekni Federasyonu Başkanı Dr. İsmail Mert, Tarım ve Orman İl Müdürü Hamit Aygül ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da görüş bildirdiler. Konuşmalarda ülkemizdeki hayvansal üretimin önemine ilişkin neler yapılması gerektiği masaya yatırılırken, beslenme açısından tarımın, tarımsal üretimde hayvansal üretimin yeri ve önemi vurgulandı.

Hayvansal üretimde verim ve kalitenin artırılmasında iyi yetişmiş deneyimli Zooteknistlerin öneminin belirtildiği konuşmalarda, hayvansal üretim-tüketimin artırılması ve gıda üretiminde kendi kendine yeterli bir ülke olmak için doğru ve kalıcı hayvancılık politikalarının önemine değinildi. Uludağ Zootekni Derneği’nin, Zootekni Federasyonu ve BUÜ Ziraat Fakültesi Zootekni bölümü ile birlikte düzenleyeceği III. Uluslararası Zootekni Bilim Kongresi ise 27-28 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.