Hava Durumu

Ekrem İmamoğlu 'değişim' çağrısını yineledi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, değişimin gerekli olduğuna değinerek, "Değişim şarttır, değişim iyidir, eksikleri yanlışları tekrarlayarak kazanamayacağımız nettir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2023 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2023 14:34
Kaynak: İHA
Ekrem İmamoğlu 'değişim' çağrısını yineledi

CHP'de değişim talepleri sürüyor. Seçimin ardından 'değişim' çağrısını paylaşan Ekrem İmamoğlu, pek çok partili tarafından CHP Genel Başkanlığı'nda görülmek isteniyor. Bugün Söğütlüçeşme-Yenidoğan metro hattının hayata geçirilmesi için tanıtım toplantısına katılan İmamoğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP'deki değişim tartışmalarına değinen İmamoğlu, bu talebini bir kez daha yineleyerek, "Değişim şarttır, değişim iyidir, eksikleri yanlışları tekrarlayarak kazanamayacağımız nettir. Başta benim partim olmak üzere bütün muhalefetin özeleştri yapması şarttır" diye konuştu.

"Zamanı geldiğinde paylaşacağım"

İmamoğlu, değişime dair yakın bir süreçte açıklama yapabileceğini vurguladı. "Partinin kurumsallığına aykırı ve parti hiyerarşi içerisindeki saygıya aykırı asla hareket etmedim, etmem" diyen İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Bunun bir usulü vardır. Partinin kurumsallığına aykırı ve parti hiyerarşi içerisindeki saygıya aykırı asla hareket etmedim, etmem. ama elbette ki vatandaşa karşı sorumluluğumuz, milletimiz ve devletimize karşı sorumluluğumuz her şeyin önündedir. Bunu da en doğru zaman en doğru üslupla kamuoyuyla paylaşmaktan geri durmam. Zamanı geldiğinde paylaşacağım. Geç olmadan paylaşmak zorundayım. doğru zaman olmak zorunda. Buna yönelik çalışmalar sürüyor."

Bahçeli'ye yanıt: Demokrasi tokadının bunalımı sürüyor

Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında CHP'li belediyeleri hedef alarak, "İstanbul, Ankara, İzmir büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere diğer büyükşehir belediyelerinin marka şehirler anlayışıyla yönetilmesi önemlidir. İstanbul 5 yılını kaybetmiş, tarihin gerisine düşmüştür. Aynı durum Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Tekirdağ, Aydın, Hatay için de geçerlidir. CHP'li büyükşehir belediye başkanlarının ayak oyunlarından, parti içi cepheleşmeden başka bildikleri tek bir şey yoktur. Türk milleti mahalli idarelerin üzerine düşen zillet gölgesinden kurtulmalıdır" dedi.

İmamoğlu Bahçeli'nin bu açıklamalarına değinerek, "2019 seçimlerinde İstanbul'u kaybeden, yenilen demokrasi tokadının bunalımı seçimi kaybedenlerde sürüyor" yanıtını verdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.