Hava Durumu

Gelibolu Yarımadası'nda orman yangını çıktı

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevlere söndürülmesi için havadan ve karadan müdahale ediliyor. Öte yandan Bursa'dan ekipler yardıma müdahale için yola çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2020 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2020 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Gelibolu Yarımadası'nda orman yangını çıktı

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Yalova köyünde çıkan orman yangını şiddetli poyraz sebebiyle büyüyor.

Yangına 2 uçak, 13 helikopter, 75 arazöz ve onlarca işçi ile köylüler müdahale ediyor. Muğla'dan bölgeye sevk edilen uçağın 15 ton su kapasiteli olduğu öğrenildi.

Tarihi yarımada içindeki Yalova köyü Ilgardere mevkiinde 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı orman yangını çıktı.

Şiddetli rüzgarın tesiriyle kısa sürede büyüyen yangın, Çanakkale İskele Meydanı başta olmak üzere birçok yerden görülüyor. Yoğun dumanların yükseldiği bölgede Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin söndürme çalışmaları sürüyor.

Orman Genel Müdürlüğü ateş kuşlarının Çanakkale için havalandığını açıkladı. Bölgeye 2 uçak, 13 helikopter, 75 arazöz, 7 dozer sevk edildi. Muğla'dan gelen yangın söndürme uçağının 15 ton su kapasiteli olduu, diğer helikopterlerin ise 2,5 ton su kapasiteli olduğu öğrenildi. Öte yandan Bursa'dan çok sayıda ekip müdahale için bölgeye doğru yola çıktı.

Şiddetli poyrazın ekiplerin işini güçleştirdiği, çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanın alevlere teslim olduğu bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.