Hava Durumu

“NİLÜFER’İN VİCDANI, KADINLARIN SESİ OLACAĞIM!”

“Nilüfer’de seçim heyecanı kadınlar ile devam ediyor.” CHP Nilüfer Kadın Kolları Başkan adaylarından Özlem Atalay’da iddialı cümleler ile adaylık açıklamasını ilçe binasında gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2020 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2020 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
“NİLÜFER’İN VİCDANI, KADINLARIN SESİ OLACAĞIM!”

Hanife ÖRSOĞLU/Özel Haber

Atalay; “Değerli Cumhuriyet Halk Partililer değerli misafirler kaybettiğiniz her şeyi... bu; ev, araba, para, itibar olabilir aklınıza her ne gelirse hepsini tekrar geriye kazanabilirsiniz. Fakat zamanı tekrar geriye almak imkansızdır. Bu anlamda en değerli hazinedir zaman. Şu anda burada benimle bu değerli hazinenizi paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.” dedi. 
 

“Nilüfer’in Aliye’si olacağım!”

Atalay; “Ankara Üniversitesi Haberleşme ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu ve iki kız çocuğu annesiyim. Halide Edip Adıvar'ın Vurun Kahpeye kitabındaki Aliye öğretmen ile 30'lu yaşlarımda tanıştım. Turgut Özakman'ın Şu Çılgın Türkler, Diriliş kitaplarının hiç abartısız her üç sayfasında bir gözyaşlarına boğuldum. Memleketin, vatanın ne olduğunu ne yazık ki lisede okuduğum tarih, inkılap kitaplarından değil sevgili Turgut Özakman'ın kitaplarındaki satırların arasında buldum, anladım. Ve onu şükranla anıyorum sevgili Türkan Saylan'ın söylediği gibi her eğitimli kadının bu cumhuriyete borcu var anlayışı ile CHP'de ve ADD'de aktif olarak çalışmak üzere görevler aldım. Gemlik ADD'de bir dönem yöneticilik yaptım. Aynı zamanda Gemlik CHP'de aktif olarak her ihtiyaç durumunda görev aldım. Gemlik Haber başta olmak üzere, 5N1K, Gazete Bigsad ve Adress Bursa dergisinde zaman zaman yazılarım yayınlandı.” dedi.
 

“Kadınların ellerimizden kayıp gitmelerine izin vermeyeceğim!”

Atalay; “24 senelik Bursalıyım. Nilüfer'de 7. senem. Buraya yerleştikten sonra partimin ihtiyaç duyduğu her oluşumun içinde elimden geldiğince yer aldım. İki yıl önce Nilüfer Belediyesi'nden de destek sözü alarak yaşadığım mahallenin Cumhuriyet Mahallesi Kadın Dayanışma Derneği'nin kuruculuğunu üstlendim. Uzun yıllardır sosyal toplumun içindeki tecrübelerim ve bir anne oluşum sebebi ile kadınların ihtiyaçlarını, eksiklerini, hatalarını, güzelliklerini ve fakat en acısı da kayboluşlarını yok oluşlarını ve sebeplerini gözlemledim. Bu süreçte benimle aynı görüşte aynı fikirde aynı amaçta olan kadın fikirdaşlar edindim. Biz bu yola onlarla ortak bir inanç, ortak bir cesaret, ortak bir amaçla çıktık.” dedi.
 

“Kadınları CHP çatısı altında örgütleyeceğiz!”

Atalay; “Biz CHP olarak bir yanı ile muhalefet bir yanı ile de yerel yönetimlerde iktidardayız. Bu anlamda ne yazık ki Bursa'da boynumuz bükük kaldı. Bizim bir amacımızda seçildiğimiz zaman Bursa için çalışmak olacak. Bir sonraki seçimde CHP adaylarımıza hem yerelde hem genelde kazandıracağız. Biz bunun için yola çıktık arkadaşlar. Her gün seçim varmış gibi çalışacağız. Sokaklarda, caddelerde, fabrikalarda, tarlalarda halkı örgütleyip siyaseti halkla yapacağız. Kadınız anneyiz kararlıyız!!! Etkin kadın üye sayısını arttıracağız. İl İlçe yönetimlerinde delagasyonlarda Milletvekilliklerinde kadınlar hak ettikleri ağırlığı taşıyacaklar. Bunun sözünü veriyorum mücadelesini hep birlikte yapacağız. İl kongresinde bir kadın aday yok. Neden? Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Ne büyük eksik ki bir tane dahi kadın belediye başkanımız olmadı. CHP'de kadının sesi daha çok çıkacak bunun sözünü veriyoruz. Söylemiştim iki çocuk annesiyim. Biz çok farklı bir cumhuriyet döneminde büyüdük. Ben çocuklarım için Nilüferli çocuklarımız için kaygılanıyorum. Bu hepimizin ortak kaygısı olmalı sadece bizler değil Nilüfer'deki tüm anneleri siyasete davet ediyorum, yanımızda olmaya davet ediyorum. Ben değil biz duygusu ile, atarak değil katarak siyaset yapacağız.” dedi.
 

“Herkese kapımız açık”

Atalay; “Emek koymak isteyen projesi olan fikir vermek isteyen herkesi dinlemeye hazırız. En iyisini yapacağımıza inanıyoruz. Biz Nilüfer'i çok seviyoruz. Dahası istiyoruz ki her seçimden sonra sanki gelenekmiş gibi ardı arkası kesilmeyen küslükler, kavgalar, kırgınlıklar bir son bulsun. Bu konuda örnek bir model olmaya adayız. Çünkü bizim bizden başkamız yok.  Bu memleket zor zamanlar yaşıyor. Sokaklara çıkın anketler yapın. Mutlu insan yok. Bu toplumun barışa, iç huzura, gülümseyen yüzlere ihtiyacı var. Biz bu yoldaki oluşumu, yenileşimi önce kendi içimizde başlatacağız. Kadın sorunlarının kadın dramlarının ardı arkası kesilmiyor memlekette. Anadolu'da, bu coğrafyada MÖ 7 binli yıllarda üretkenliği ile doğurganlığı ile Baş Tanrıça ilan edilen Kibele yani kadın bugün 2020 yılında sokaklarda bıçaklanıyor, dayak yiyor, ayaklar altına alınıyor. Haklarını bilemeyen, güçlerini keşfedememiş kadınlara ulaşıp ablaları, kız kardeşleri, anneleri olacağız. Uzman kişilerden, kurumlardan gerekli desteği alırsak gençlik kollarımızın ilçe yönetimimizin de desteği ile Nilüfer'de annelik eğitim sınıfı açmak istiyoruz. El ele verdiğimizde en kralını yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Ve altını kalın kalın çizerek biz diyoruz ki en önce kendi içimizde hak hukuk adalet ve barış kazansın. Nilüfer'de birliktelik kazansın kadın kazansın ve kazandırsın. Yaşasın Mustafa Kemal'in Aydın Yüzlü Kadınları.” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.