Hava Durumu

NİŞ KAFE KAPATILMASIN!

“Niş; Bursa’dır! Kapatılmamalı!” Nilüfer’de bir özel eğitim kurumunun kafeteryasının kapatılması ile ilgili sosyal paylaşım sitesine düşen bir haber anında dikkatleri NİŞ Cafe’ye çekti.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2020 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2020 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
NİŞ KAFE KAPATILMASIN!

Nagehan ÇALIŞKAN/Özel haber

Vatandaşlardan akademik oda yöneticilerine, STK’lardan siyasilere, muhtarlardan emeklilere kadar bir anda yoğun ilginin odağı olan Niş Cafe’de mutluluk gözyaşları. 21 yaşından gün almamış, orta düzeyde zihinsel öğrenme yetersizliği olanların kabul edildiği tam gün eğitim veren özel Nilüfer İş Okulu öğrencilerinin ‘Niş Cafe’ adını verdikleri kafeteryada, gönüllü annelerin evlerinde yaptıkları pasta ve yemekler, engelli öğrenciler tarafından satılıyor.


“Bu mekana sahip çıkmalıyız”


Ziyaretçilerin eksik olmadığı Niş Cafeye bir ziyarette Peyzajcılardan geldi. Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube Başkanı Necla Özkaplan Yörüklü; “Burada Down sendromlu çocuklarımızın gençlerimizin halkla iç içe oldukları eğitimlerinin bir parçası haline gelen bu kafeteryada çalışarak öğrenimlerine devam eden gençlerin elinden bu imkan alınmamalı. Bizler Bursa halkı olarak bu kafeteryanın masraflarını çıkarabilmesi için çalışan gençlerin ücretlerini alabilmeleri ve işletmenin ayakta durması için sahip çıkmamız gerekiyor. Türkiye'de örnek uygulamalardan biri olan bu kafeteryanın aylık ortalama 2000- 3000 lira gideri olduğu belirtildi. Bizler toplantılarımızda etkinliklerimizin bir bölümü burada yaparak burada sosyal sorumluluk ve Yurttaşlık görevimizi yapmamız gerekiyor. Nilüfer İş Okulu öğrencileri, Okul Aile Birliği üyesi gönüllü annelerin hazırladığı mantı, helva ve kurabiyeleri herkesin tatması ve buraya gelerek Bursa halkı hep birlikte bu güzel İnsanlara bu güzel projeye sahip çıkmalı” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.