Hava Durumu

SON NEFESİMİZ MEHMETÇİK İÇİN

“Yürekleri Mehmetçik için atıyor.” Bursa’da bir gurup STK; Suriye Operasyonlarında Şehit düşen Mehmetçik için yürüyüş düzenleyerek aziz hatıraları için dualar okudu.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2020 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2020 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
SON NEFESİMİZ MEHMETÇİK İÇİN

Mesut GÜLEÇ/Özel haber

Tut Elimden Derneği tarafından düzenlenen “Bayrak Yürüyüşü ve Mehmetçiği Anma Programına” Uluşehir Bursa Derneği Başkanı Gülcan Şansı, Samsun Yörükleri Türkmen Derneği Başkanı İsa Çiçekdağı, Milli Beka Bursa İl Başkanı Osman Tohumcu, Uludağlı Efeleri Başkanı Mustafa Bakan yönetimleri ile katıldı. Gökdere Meydanında yapılan anma programının açılış konuşması Tut Elimden Dernek Başkanı Şenol Sevim yaparken yönetim üyeleri Bülent Taniş, Merve Sarıoğlu, Sezer Berkdemir günün anlam ve önemine dair konuşmalar yaptı. İlkokul 3’cü sınıf öğrencisi Deniz Tanış’ın okuduğu şiir ise duygulu anların yaşanmasına neden oldu.


“Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!”


Organizasyonun düzenlenmesini sağlayan Özlem Yerlikaya; “Bugün burada bizler Bursa’daki STK’lar olarak, Suriye’nin İdlip şehrinde Şehit olan askerlerimiz için, Bursa Valiliğimizin de izni ile Demirtaş Köprüsünde toplanıp bulunduğumuz Gökdere Meydanı’na elimizde bayraklar ile yürüyüş yaparak bir araya geldik. Hepinize teşekkür ediyoruz.


Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!
Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!
Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer.


Bizler hangi görüşten olursak olalım, memleketimiz, işimiz, gücümüz, ailemiz ve sağlığımız bir tarafa her şehit haberinde yüreğimiz dağlanır ve kenetleniriz. En yüksek mertebe olarak kabul edilen “Şehitlik Mertebesi” bizler için çok önemli ve kutsaldır. “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğruna ölen varsa vatandır!” dizelerinde yer aldığı gibi Şanlı bayrağımız, Şehitlerimizin kanları ile al rengini almıştır. Bizler için kutsal olan Bayrağımız ve Vatanımız, gözünü kırpmadan canlarını feda eden aziz Şehitlerimizin bizlere emanetidir. Bizler bu emanetleri, birlik beraberlik içerisinde sonsuza kadar koruyacağız ve taşıyacağız. 


Suriye’nin İdlip şehrinde Şehit olan askerlerimiz başta olmak üzere tarih boyunca yurt içi ve yurt dışında canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyoruz. Allah rahmet eylesin, ruhları şad, mekanları cennet olsun. Hayatta olan kahraman gazilerimize de Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Şehitlerimizin bizlere emaneti olan değerli ailelerine ve milletimize Allah’tan sabırlar temenni ediyoruz. Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın. Allah askerimizi, polisimizi ve bütün güvenlik kuvvetlerimizi yurt içi, yurt dışından gelebilecek tüm saldırılar karşısında korusun ve muzaffer eylesin. Terörü üreten, kullanan, destek veren ve terörden medet umanların da Allah belasını versin.


Hiçbir güç bizi bölemez, bu kapsamda Bursa’da ki STK’lar olarak bizler, devletimizin ve ordumuzun her zaman yanındayız. Ne Mutlu Türküm Diyene!” ifadelerini kullanarak sözlerini bitirdiği metin sonrası organizasyon sonlandırıldı. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.