Hava Durumu

Teknoloji sonumuz olmasın

Geçmişte yaptığı işlerle adından sıkça söz ettiren genç girişimci Engin Denizli, yaptığı ezber bozan açıklamalarla gündeme oturacak gibi. Günümüzün vazgeçilmezi olan sosyal medya uygulamalarının toplumu rehin aldığını öne süren Denizli, yerli ve milli yazılımın güçlenerek yararlı projelerin üretilmesi gerektiğini savundu.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2021 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2021 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Teknoloji sonumuz olmasın

Genç girişimci Engin Denizli, yerli yazılımın geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Türk insanının son 30 senede birçok alanda başarıyla hizmet vererek gücünü ispatladığını kaydeden Denizli, “Herkes son model arabayla sınırları zorlarken, biz neden bisikletin üzerinde debelenelim. Türk milleti olarak, emek verildiğinde yapamayacağımız hiçbir şeyin olmadığını defalarca kanıtlamış bir toplumun evlatlarıyız. Teknolojik güç tekelleştiği takdirde dünya toplulukları öz benliklerinden uzaklaşma tehlikesiyle burun burunadır. Teknolojik gücü Anadolu insanı olarak elimizde tutmalı ve dünyanın anlamlı projelerle nasıl cennete dönüşebileceğini dosta düşmana göstermeliyiz” değerlendirmesinde bulundu.

KOLAY PARA ÇIKMAZI


Teknolojinin yanlış kullanılmasının genellikle acı sonuçlar doğurduğunun altını çizen Denizli, “Üretilen chat uygulamalarının çok sayıda yuvayı yıktığını duymak yüreğimi parçalıyor mesela. 14-15 yaşındaki çocukların bile kolay para kazanmak adına atadan miras duruşunu bozuyor olması bile gelecek için endişelenmemize yeter de artar. Cep telefonlarımıza kadar giren ne idüğü belirsiz uygulamaların başımıza neler getirdiğinin farkında olsak oturur ağlarız. Milli yazılımlarımızın dünyada nasıl güçlü çözümler ürettiğini kanıtlayan birçok başarılı girişimimiz mevcut ancak oyun uygulaması üretmenin de ötesine geçmenin vakti gelmiştir” ifadelerini kullandı.    

TOPLUMUMUZ KARANLIĞA SÜRÜKLENMESİN


Yerli yazılımların rolünün hassas bir noktada olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulayan Engin Denizli, “Bir yandan milli düşünürken, diğer yandan uluslararası trendleri ülkeye kazandırmanın negatif sonuçlarına hazır olmalıyız. Sosyal medya adı altında insanları elindeki cihaza bağımlı bırakarak asosyalleşmesine neden olmak ne kadar doğru. Kültürümüze ters olan mobil uygulamaların toplumumuzu karanlığa sürüklemesine engel olmalı ve komşusu açken tok uyumayı haram bilen Anadolu zihniyetinin yeniden dirilmesini sağlayacak teknolojik girişimleri hayata geçirmeliyiz. Günümüzde belki karın doyurmak kolaydır ancak bir fikri doyurmak zaman alır. Neden kadim toplumumuzun şefkat odaklı zikri, elin oğlunun kirli fikriyle kirlensin! Artık teknolojik atılımlarla adından söz ettiren ülkemiz ve atılan her adıma destek veren devletimiz, başarısıyla dünyanın gündemindedir. Piyasaya sürdüğü uygulamalar sayesinde malum sosyal mecranın zirvesinde oturan insanlar Anadolu’dan çıksın istiyoruz. Kayda değer mobil uygulamalarla bizim fikrimiz sınırları aşmalı. Elimizi çabuk tutalım” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.