Hava Durumu

Burun Dolgusu Hakkında İşte Tüm Detaylar

Burun dolgusu uygulaması ameliyatsız burun estetiği olarak da bilinir.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2021 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2021 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Burun Dolgusu Hakkında İşte Tüm Detaylar

Genellikle burnunda çeşitli nedenlere bağlı olarak gelişen deformasyonlar olan ve bıçak altına yatmak istemeyen hastalar burun dolgusu yaptırmayı tercih ederler. Burun dolgusu işlemi ile buruna estetik bir görüntü verilmesi sağlanır. Burun dolgusu mutlaka alanında uzman cerrahlar eşliğinde yapılması gereken bir operasyondur. Buruna yerleşmiş hücreler ile uyum içerisinde çalışan dolgu malzemelerinden yararlanılır. Böylece dolgu malzemesinin buruna kolayca adapte olabilmesi sağlanır. Burun dolgusu fiyatları hakkında bilgi almak isterseniz yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Burun dolgusu yalnızca buruna daha estetik bir görünüm kazandırmaz, aynı zamanda burun çevresinde bulunan ince kırışıklıklar ve çizgilerin de ortadan kalkmasını sağlar. Burun dolgusu sayesinde burundaki asimetri sorunu da çözülmüş olur. Siz de burnunuzdaki sorunlardan kurtulmak ve ameliyat olmak istemiyorsanız burun dolgusu yaptırabilirsiniz.

Burun dolgusu nasıl yapılır?

Burun dolgusu işleminde dolgu malzemesi tedavi bölgesine enjekte edilir. Dolgu malzemesi içinde bulunan maddeler halihazırda burunda da yer aldığı için işlemin adapte olma süresi oldukça kısadır. Burun dolgusu basit ve pratik bir işlemdir. Burun dolgusu işlemi burun ve çevresinde yer alan bozuk kıvrımları düzeltir. Burun dolgusu işleminde ana amaç burunda yer alan deformasyonları gidermek ve yüz hatlarına uygun bir burun yapısı ortaya çıkarmaktır. İşlem süresi genellikle 40 dakikayı geçmez. Fakat bu süre kişiden kişiye değişebilir. Tedavi bölgesi büyüklüğüne göre işlem uzayabilir. Burun dolgusu fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak için kliniğimize ulaşabilirsiniz.

Burun dolgusu işleminin avantajları nelerdir?

Burun dolgusu işlemi cerrahi bir işlem değildir. Bu sebeple cerrahi işlemlerin taşıdığı riskleri taşımaz. Oldukça pratik ve basit bir yöntem ile burun dolgusu işlemi yalnızca tek seansta gerçekleştirilir. Bu sayede kişi burnu ile yaşadığı psikolojik sorunlarını da çözmüş olur. Burun dolgusu maliyeti açısından da burun ameliyatına göre oldukça avantajlıdır. Ayrıca işlemin daha kısa sürmesi ve herhangi bir iyileşme sürecinin bulunmaması da burun dolgusu işlemini tercih edilebilir kılmaktadır.

Burun dolgusu işleminin dezavantajları nelerdir?

Burun dolgusu işleminde dezavantaj neredeyse hiç yoktur. Fakat bazı durumlarda bazı hastaların burun yapısı dolgu maddesini reddedebilir. Böylece burun dolgusu işlemi asıl amacını gerçekleştiremez. Bu noktada burun dolgusu uygulaması için kullanılacak malzeme oldukça önemlidir. Burun dolgusu mutlaka alanında uzman tecrübeli bir doktor tarafından uygun hijyenik koşullar yaratılarak uygulanmalıdır. Alanında uzman olmayan kişiler tarafından uygulanan burun dolgusu işleminin dezavantajı daha fazla olacaktır.

Burun dolgusu yapılırken dolgu maddesi doğru teknik uygulanarak tedavi bölgesine enjekte edilmelidir. Eğer uygun teknik kullanılmazsa dolgu süresi daha da kısa olacaktır. Bir diğer rastlanılan dezavantaj ise burunda yaşanan iyileşme sürecinin birden bozulmasıdır.

Burun dolgusu etkisi ne kadar sürer?

Burun dolgusu hemen hemen kırk dakika içinde yapılışı tamamlanan bir uygulamadır. Bilhassa erişkin bireylerin uygulanan dolgunun daha uzun sürmesi için oldukça hassas davranmaları gerekmektedir. Dolgu tamamlandıktan sonra iyileşme döneminde burunda şişlik, morarma, kızarma, kaşıntı ve ağrı gibi komplikasyonlar belirebilir. Bu gibi bir durum ile karşı karşıya gelindiğinde burun ile temas edilmemesi önerilmektedir.

Burun dolgusu uygulaması tamamlandıktan sonra yaklaşık 3 gün içinde işlem yavaş yavaş etkisini hissettirmeye başlar. Kısa bir süre içerisinde de buruna verilen asıl şekil kendini belli eder. Bu süre kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir. Fakat genellikle burun dolgusu yaptıran kişiler etkiyi bir hafta içerisinde hissettiklerini belirtmişlerdir.

Burun dolgusu yaptırdıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

İşlem sonrasındaki ilk günler tedavi bölgesinde ödem, nadir de olsa morarma ve ağrı hissedilebilir. Genellikle burun dolgusu işlemi ağrılı bir süreç değildir ve işlemin yan etkisi pek yoktur. Ancak bazı hastalarda tedavi bölgesinde sonradan görülen beyazlaşma ve yoğun bir morluk görülebilmektedir. Böyle bir durum ile karşılaşıldığında mutlaka en kısa zamanda doktora görünülmesi önem arz eder.

Burun dolgusu ile burun kemeri gizlenebilir mi?

Burun dolgusu ile burun kemeri gizlenebilir ancak bu her durum ve kişi için geçerli değildir. Burun dolgusu ile mükemmel bir şekilde burun kemeri gizlenebilen kişiler genellikle burun kemeri fazla belirgin olanlar, burun ucu çok düşük olanlar ve cildi çok kalın olmayanlardır. Fakat işlem öncesinde kapsamlı bir muayene yapılası net bir fikir edinmek açısından önemlidir.

Burun dolgusu yöntemiyle burun ucu kaldırılabilir mi?

Burun dolgusu ile burun ucu kaldırılması mümkündür. Ancak bu durumun yüzde ve burunda şekil hatlarını bozmaması önemlidir. Burun ucunda düşüklük şikayeti bulunan her adayın burun ucunun kaldırılması yüz hatları için doğru bir tercih olmayabilir. Yine en doğru karar işlem öncesinde yapılan kapsamlı muayene sonrası belirlenmelidir.

Burun dolgusu fiyatları ne kadar?

Burun dolgusu fiyatları burun estetiği ameliyatına kıyasla maliyeti çok daha uygun olan bir yöntemdir. Kişinin burun yapısı, işlem sayısı gibi faktörler fiyatlandırmayı etkileyen nedenler arasındadır. Ek olarak dolguyu uygulayacak doktor ve işlemin yapılacağı kliniğe göre de fiyatlar değişmektedir.

Burun dolgusu fiyatları hakkındaki bir diğer önemli nokta da dolgunun kaç seans uygulanacağı ve uygulama esnasında kullanılacak dolgu malzemesinin sayısıdır. Burun dolgusu fiyatları çoğunlukla kişinin arzuladığı burun yapısına göre ve işlem sırasında uygulanacak dolgu malzemesine göre belirlenir.

Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle buruna dolgu uygulama fiyatı için +90212 241 46 24 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak burun dolgusu fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drleylaarvas.com

Facebook :@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.