Hava Durumu

Küçük önlemler boğaz ağrısını önleyebilir

Sonbahar ve kışın beraberinde getirdiği boğaz ağrısı, hemen hemen herkesin şikayetçi olduğu yaygın bir durum olduğunu ifade eden Uzman Diyetisyeni Veysel Ciğerli, su, zencefil, sirke gibi kolay çözümlerle bu ağrıdan kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2021 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2021 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Küçük önlemler boğaz ağrısını önleyebilir

Ağrı, kaşıntı, yutma güçlüğü, halsizlik, şişmiş bademcikler gibi belirtiler ve zaman zaman ateş, öksürük, burun akıntısı, hapşırma, bulantı ve baş ağrısı gibi daha etkili olabileceğini belirten Medicana Bursa Hastanesi Uzman Diyetisyeni Veysel Ciğerli, “Boğaz ağrısına, virüslerin varlığı, bakteriyel enfeksiyonlar ve diğer dış etkenler sebep olabilir. Viral enfeksiyonların sebep olduğu boğaz ağrısı, tıbbi tedavi uygulanmakla beraber, bazen de kendiliğinden düzelen bir durumdur. Bakteriyel enfeksiyonlardan kaynaklanan boğaz ağrısı ise antibiyotik ilaçlar veya besinler yardımıyla tedavi edilmektedir. Bunun haricinde yeteri kadar dinlenmek, uyumak, yüksek sesle konuşmamak da boğaz ağrısıyla başa çıkmanın yollarındandır” dedi.
Boğaz ağrısına iyi gelen besinler hakkında bilgi veren Ciğerli, “Sık sık su tüketimi boğazın kurumasını ve tahriş olmasını önlemektedir. Zencefili 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırıp sabahları tüketebilir. Asetik asit içeriğinden dolayı sirke boğazdaki bakterileri etkisiz hale getirmeye yardımcı olur. 1 çay bardağı ılık suya atılmış 2 çorba kaşığı sirke ile gargara yapmak yeterli olacaktır. İyotsuz tuz ile yapılan gargara da bakterilerle savaşmada etkilidir. 1 fincan ılık suya 1 çay kaşığı iyotsuz tuz atılarak hazırlanabilir. Ihlamur iltihaplanmayı önler ve doğal antienflamatuvar özellik gösterir. Ihlamur çayı tüketimi de boğaz enfeksiyonlarıyla başa çıkmada etkili olacaktır. Soğan ve sarımsak da en güçlü doğal antibiyotik kaynaklarındandır. Bu besinlerin tüketimi hem viral hem de bakteriyel enfeksiyonlarla başa çıkmada son derece önemlidir” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.