Hava Durumu

Adım adım felakete sürükleniyoruz!

Çevre kirliliği ve iklim değişikliği hem insan hayatını hem de dünyayı ciddi şekilde tehdit ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2022 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2022 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Adım adım felakete sürükleniyoruz!

Birleşmiş Milletler (BM) Çevre Programının raporu çevre kirliliğinin sarsıcı boyutlarını ortaya koydu. Rapora göre; yeni tip koronavirüs (Covid-19) şimdiye kadar 5,9 milyon can kaybına yol açarken çevre kirliliği her yıl en az 9 milyon kişinin erken ölmesine neden oluyor.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre; çevre kirliliği dünya çapında yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) daha fazla ölüme katkıda bulunduğu bildirildi.

Rapora ilişkin yazılı açıklama yapan BM Özel Raportörü David Body, Kovid-19'la mücadelenin başlamasından bu yana küresel çevre kirliliği risklerinin yönetiminin başarısız kaldığını belirtti.

HER YIL 9 MİLYON KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR

Body, Covid-19'un şimdiye kadar 5,9 milyon can kaybına yol açarken haşere ilacı, plastik ve elektronik atıkların sebep olduğu çevre kirliliğinin her yıl en az 9 milyon kişinin erken ölmesine sebebiyet verdiğini, çevre kirliliğinin Covid-19'dan daha ölümcül olduğunu kaydetti.

iStock-523382423

Covid-19'la mücadelenin çevre kirliliği gündemini ikinci plana atmaması gerektiğini vurgulayan David Body, teflon tencere gibi ev ürünlerinde kullanılan ve kansere yol açan polifloroalkil ve perfloroalkilin gibi hammaddelerin kullanımının yasaklanması gerektiğini belirtti. BM Çevre Programının çevre kirliliğine dair raporu BM İnsan Hakları Konseyinin gelecek ayki toplantılarında masaya yatırılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.