Hava Durumu

BURSA TİCARET VE SANAYİ ODASI SAĞLIK KONSEYİ BAŞKANI UZM DR. EROL KILIÇ:

Burtom Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Sağlık Konseyi Başkanı Uzm.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2020 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2020 18:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
BURSA TİCARET VE SANAYİ ODASI SAĞLIK KONSEYİ BAŞKANI UZM DR. EROL KILIÇ:
Burtom Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Sağlık Konseyi Başkanı Uzm. Dr. Erol Kılıç, 'Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karantina tedbirlerine riayet edilmesine katkı sağlanmalıdır' dedi.
Çin’in Vuhan kentine ortaya çıkan kısa sürede tüm dünyaya yayılan ve binlerce kişinin ölümüne yol açan Korona virüsün Türkiye’ye gelmesinin ardından alınması gereken tedbirlerin önemsenmesi gerektiğini belirten Kılıç, özellikle yaşlılar ve kronik hastalar için ölümcül olabilen korona virüsün önemli belirtileri arasında kuru öksürük, boğaz ağrısı, baş ağrısı ve birkaç gün sürüp düşmeyen yüksek ateş olduğunu, risk grubunun daha çok bağışıklık sistemi zayıf olan ve 60 yaşının üzerindeki bireyler olduğunu söyledi.
İnsanlarda ölümcül sonuçlar doğurabilecek derecede ciddi olan bu salgından korunabilmek için en önemli detayın hijyen olduğuna vurgu yapan Kılıç, 'Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, resmi kurumlarımız dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibar edilmemeli, Sağlık Bakanlığı’nın salgınla mücadele için yayınlamış olduğu kurallara uyulmalı ve vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi için gereken çabalar gösterilmelidir. Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karantina tedbirlerine riayet edilmesine katkı sağlanmalıdır' diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.