Hava Durumu

KANSER KAYNAĞI ASBESTE 216 KİLOMETRELİK NEŞTER

Bursa’nın Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, 'En büyük hayalim ve görevim' dediği sözünü henüz 1 yıl dolmadan yerine getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2020 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2020 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
KANSER KAYNAĞI ASBESTE 216 KİLOMETRELİK NEŞTER
Bursa’nın Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, 'En büyük hayalim ve görevim' dediği sözünü henüz 1 yıl dolmadan yerine getirdi. Asbest kaynağı eski şebekenin yerine 216 kilometrelik yeni içme suyu hattı yapılması için 2 Nisanda ihaleye çıkılacak, Mayıs ayında ise ilk kazma vurulacak.
ilçe halkı, 50 yıldır kansere sebep olan asbestli içme suyu şebekesini kullanıyor. Başkan adaylığı döneminde bilhassa çocukların geleceği için bu meselenin halli için söz veren Başkan Mehmet Kanar, ilçenin sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuşacağı gibi alt yapı sorununun da ortadan kalkacağını müjdeledi.
Mustafakemalpaşa’nın önümüzdeki 100 yıl boyunca Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği kriterlerde bir içme suyu hattına kavuşacağını belirten Mehmet Kanar, alt yapı hizmetinin görünmeyen ancak, toplum sağlığı için ise son derece hayatî öneme sahip olduğuna dikkat çekti. Mehmet Kanar, ‘Hemşerilerim en temel insan hakkı olan temiz, sağlıklı içme suyuna ulaşacak. Modern bir şehrin kriteri olan içme suyu ve alt yapı ile Mustafakemalpaşa’yı yüksek refah seviyesine kavuşturacak önemli bir adım atacağız’ dedi.
2 Nisanda ihaleye çıkılacağını, Mayıs ayında temel atılacağını kaydeden Kanar, 218 kilometre dev projenin Mustafakemalpaşa’ya kazandırılmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ve BUSKİ’ye ilçe halkı adına teşekkür etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.