Hava Durumu

Bursaspor isim hakkını alacak mı?

Gazetemiz köşe yazarı Ersel Peker Bursaspor'un gidişatı konusunda 'çözüm' olarak görülen isim hakkı seçeneği ile ilgili köşesinde şu ifadelere yer verdi;

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2020 09:25
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2020 09:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Bursaspor isim hakkını alacak mı?

"Hiç şüphe yok ki, bu kentin ortak paydaşı, buluşma noktası Bursaspor'dur.

 

Forma renklerinin yeşilini kentin dokusundan, beyazını Uludağ'ın karlarından alan Bursaspor Kulübü ne yazıktır ki, geçmiş yönetimlerin hataları yüzünden bugün içler acısı durumdadır.
Süper Lig şampiyonluğu yaşayarak taraflı tarafsız herkesin gönlünde yer eden koca bir camia, önce 450 milyon lirayı aşan borç batağına ardından da küme düşürülmüştür.
Örneği olmayan bir durum.
Şimdi Süper Lige dönebilmek için siyasilerden medet umuyoruz, açıkçası yalvarıyoruz.
Şehirde gündem Bursaspor'un A. Demirspor ve Akhisar ile birlikte Süper Lige alınıp alınmayacağı tartışılıyor.
Eski siyasetçilerin bir sözü vardır.
Bir yerlere siyaseten gelirsen siyaseten de gidermişsin.
Diğer bir ifadeyle, hak etmeden bir yerlere hak etmediğin şekilde getirilirsen aynı şekilde gönderilir misin anlamına geliyor.
Hal böyle olunca da olmayacak duaya âmin demek gibi değişik senaryolar yazılıp çiziliyor.
Bazı milletvekilleri de TFF Başkanı Nihat Özdemir ile yaptığı görüşme fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşıp gazeteci ağabeysinin köşesine konu olup sonra da tribünlere oynuyor.
Sonuç var mı, yok.
Çünkü 24 takımla hem lig maçları hem Avrupa Kupası hem de Türkiye Kupası maçlarını birlikte oynamanın mümkün olamayacağı TFF tarafından ifade ediliyor.
Bu durum da ortaya çıkan son ihtimal Süper Lig'de oynayan bir takımın isim hakkını satın almak.
Bu yönde tüm ihtimalleri değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eski bakanlardan bir ismin yönlendirmesiyle Kasımpaşa A.Ş. yöneticileriyle görüşme yaptı.
Görüşmenin içeriği, Bursaspor, Kasımpaşa A.Ş.'nin isim hakkını satın almak.
Takas yöntemiyle her iki kulübün şu an bulunduğu ligler arasında yer değişikliği yapmak.
Tıpkı, BAL Ligi'nde oynayan Karacabey Birlikspor'un 3. Lig'de mücadele eden Nilüferspor'un isim hakkını üç yıl önce satın aldığı örneğindeki gibi.
Görüşmede 2020-2021 sezonunda Bursaspor Süper Lig'de, Kasımpaşa A.Ş. TFF 1. Lig'de oynayabilecek olması ihtimali değerlendirildi.
Ancak bu değişiklik için Kasımpaşa A.Ş. Kulübü 50 milyon dolar (362 milyon TL.) talep etmiş.
Mavi beyazlı yöneticiler ayrıca Süper Lig başladığında TFF'den yayın bedeli olarak 80 milyon lira garanti para geliri olacağını hatırlatsalar da 450 milyon lira borcu olan Bursapor'un 362 milyon liraya vererek süper lig hakkı satın alması bu durumda mümkün olamazdı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iki kez, TFF Başkanı Nihat Özdemir ile süreçte neredeyse her gün telefonla görüşen Başkan Alinur Aktaş, maalesef şu ana kadar arzulanan netice alınamadığını belirtiyor.
Başkan Aktaş, bilgi sahibi olmadan söz sahibi olmaya çalışanların yaptıkları açıklamalarla kamuoyunu yanılttıkları siteminde bulunarak şunları söyledi:
"İddia ediyorum herkesten çok şehrimizin takımının hak ettiği yerde olmasını isteyenlerdenim. Şu sıralar mesaimizin çoğu zamanını BS için ne yapılabilir diye sarf ediyoruz. TFF Başkanın Nihat Özdemir ile görüşmelerimizde Süper Ligin 24 takımla oynanmasının mümkün olamayacağını gerekçeler sunarak söylüyor. Biz de bu durumda her türlü ihtimalleri değerlendirmek adına girişimler de bulunuyoruz. Bunlardan biri de takas yöntemine sıcak baktığını öğrendiğimiz Kasımpaşa A.Ş. ile görüştük. Talep ettikleri para miktarının karşılanmasının mümkün olamayacağı için vazgeçtik. Çabalarımız halen devam ediyor. 1 ay için de BS Kulübü'nün 140 milyon lira mutlaka ödemesi gerek parayı kimse konuşmuyor. Lafa gelince bekâra karı boşamak kolay"
Gelişmeler gösteriyor ki, Bursaspor'un, A. Demirspor'un ve Akhisar'ın Süper Lige alınmalarını beklemek hayalden öteye gitmeyecek olup önümüze bakmak gerçekçi olacaktır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.