Hava Durumu

Bursasporlu eski futbolcu Sedat Özbağ: ‘’Birlik ve beraberlik Bursaspor’un önünü açacaktır’’

On TV'de konuşan eski futbolcu Sedat Özbağ, Bursaspor camiasının birlik olması gerektiğine vurgu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2021 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2021 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Bursasporlu eski futbolcu Sedat Özbağ:  ‘’Birlik ve beraberlik  Bursaspor’un önünü açacaktır’’

Özel Haber / Büşra Çakır

On TV ekranlarında yayınlanan ve Cevat Türe’nin sunduğu Spor Gündemi programına Bursasporlu Eski Futbolcu Sedat Özbağ ve Eski Kramponlar Platformu'nun Kurucusu Salih Fındıkkaya konuk oldu. Programda TFF 1. Ligin genel değerlendirmesi, Bursaspor kongresi ve Bursaspor’un sezon performansı hakkında konuşuldu.

TFF 1. Lig değerlendirmesi yapan eski futbolcu Sedat Özbağ "Lige baktığımız zaman geçen hafta ne dediysek hemen hemen hepsi gerçekleşti. Oynanan maçlarda sürpriz sonuçlar çıkmadı. Son haftaların Bursaspor için pek iyi geçtiği söylenemez. Hedefsiz bir takım kaldı. Bu hedefsizlik de hem oyunsal olarak hem de puansal olarak tabloya yansıdı. Herkes transfer derdinde. Geriden oyun kurmada Türkiye geneline baktığımızda özürlüyüz. Futbolcuların bunu daha evvelden çalışması lazım. Avrupalı yapıyor diye tüm Türk takımları da bunu yapmaya çalışıyor, moda gibi bir şey oldu, uygulayamazsınız. Gelecek yıl öyle bir lig olacak ki, alttan iyi takımlar geliyor, Süper Lig’den dört tane takım gelecek. Bursaspor’un geçen sene Süper Lig’e çıkması lazımdı. Transfer ne olacak, yönetim nasıl devam edecek, bunlar futbolcuların kafasını eksi yöne getiriyor" dedi.

Bursaspor'daki seçim sürecine değinen Özbağ, "Başkanlık seçimi hakkında sürekli bir şeyler konuşuluyor. Burada en iddialı olarak hazırlanan Emin Adanur. Tüzük gereği aday olamadı. Bir başkan adayı buldu. Bursaspor bölük pörçük olmuş durumda. Yani bir yapboz gibi. Bu yapbozu bir araya getirecek birilerine ihtiyaç var. Bursa’nın bu kadar aciz duruma getirilmesini kabul edemiyor insan. Bursaspor’u gerçek sevenler kabul edemiyor. Biz diyoruz ki plan, projelerinizle beraber gelin. Bir bakıyoruz açıklama yapılıyor şununla çalışacağım, şunu sportif direktör olarak getireceğim, altyapıya şunu alacağım… Ya bırak onları, onlar halledilecek şeyler. Onları yaparsınız. Adaylar şu an Bursaspor’un  içini biliyor mu?. Onun için tecrübelilerin yanında bir sene görev alıp ondan sonra Bursaspor Başkanlığına aday olabilirsiniz. Yönetici yetiştirmek de çok önemlidir. Bursaspor’un birleşmesi lazım. Eğer birlik olursa Bursaspor’un önü açılır. Tek liste olmalı. Eskiden idarecilik yapmak daha zordu. Sponsor yoktu, TFF’den bir meblağ geliyordu, onun dışında bir gelir yoktu. Taraftarların aldığı biletlerden gelen bir meblağ vardı. Eskiden bu şekilde idare ediliyordu. Sonrasında Bursaspor büyüdü, şampiyon oldu, Şampiyonlar Ligine gitti. Bursaspor’un stadı yıkılmamalıydı. O, Bursa’nın sembolüydü. Bu stadyumu doldururduk, oradaki tribünler bomboş. Kimse oraya gitmek istemiyor. İstasyondan stadyuma mesafe var. Bir de maçtan sonraki çıkışı düşünün. Ben tribünlerin artık dolacağını düşünmüyorum. Acayip şekilde masraf yapılmış. Belimizi büken nedenlerden bir tanesi o ve devletten yardım almadan yapılan bir stadyum. Keçiören maçında kalede Talha’yı izledik. Bana güven verdi ama henüz çok tecrübesiz. Bence Bursaspor kaleci yönünden hakikaten şanslı. Kaleciler hep satıldı, para kazanıldı. Bursaspor altyapısı zaten çok üretken, yeter ki değer verilsin. Tabi takımda bir düşüş var. Ligin son maçları, hedeften kopmuşsun, o motivasyonu sağlayamazsın. Mustafa Er’e de bir parantez açalım: Krizli zamanlarda krizi iyi yönetemedi ve hakemlerle çok oynadı. Kulübede adaleti oradan sağlamaya çalıştı. Sen adalet dağıtamazsın, orada bir adalet dağıtan varsa hakemdir. Beden dili ile konuşmadan kendini anlatabilirsin. Vücut dilinle karşı tarafı ya ikna edebiliyorsun ya da itici gelebiliyorsun. Sayın Mustafa Er de hakemlere karşı itici geliyor. Diyor ki ben bir şey söylemedim. Senin vücut dilin söylüyor zaten. Onun için beden dilini es geçmeyelim. Antrenörler için çok önemli. Kendini bu konuda da geliştirmesi lazım. Genç oyuncularla çok oynadı. Bu yönden de kendini geliştirmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

"Transfer tahtasını açamayacak bir yönetim gelmesin"

Salih Fındıkkaya "Sayın Erkan Kamat göreve başlayalı yaklaşık bir yıl oluyor. Girdiye, çıktıya vs. hakim. Aday olması şudur: ben tahtayı açacağım, mevcut kadroyu muhafaza edip birkaç transferle önümüzdeki sezon için hazırım anlamı taşır. Bunlar bir araya gelip tek bir liste yapıp çıkmayı düşünüyorlar mıdır? Transfer tahtasını açamayacak bir yönetim gelmesin. Biz de hatıra kombinesi yaptık, 1600-1700’lerde kaldık. Giresunspor’da yaptı, 20 000 tane sattı. Giresun’un 400 bin nüfusu lazım. Bunları da bizim gözümüzün önünden geçirmemiz lazım. Ben Erkan Kamat’ın sözleşmesi bitecek oyuncularımızla konuştuğuna inanıyorum. Özellikle Vakıfköy çıkışlı oyuncularımız yeni yönetimi bekleyecektir. Bu çocuklarda aidiyet duygusu olduğuna inanıyorum. Bir deklare yayınlanmıştı, onun ardında başka şeyler var. Ligin ikinci yarısında Ali Akman’lı oynayabilseydik belki play-off’un içine girecektik. Ulusal medyada Abdullah Avcı’nın transfer listesinin başına Emirhan’ı yazdığını okudum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.