Hava Durumu

TOFAŞ SAS Kurucu Üyesi ve Eski Yöneticisi Ahmet Yıldırım "Bursaspor'a sahip çıkın"

On TV'de konuşan TOFAŞ SAS Kurucu Üyesi ve Eski Yöneticisi Ahmet Yıldırım, "Bursaspor 1. Lige çıksa bu borçlar biter. Bu takıma sahip çıkılması lazım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2022 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2022 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
TOFAŞ SAS Kurucu Üyesi ve Eski Yöneticisi Ahmet Yıldırım "Bursaspor'a sahip çıkın"

On TV'de yayınlanan ve Cevat Türe'nin sunduğu Spor Gündemi programına TOFAŞ SAS Kurucu Üyesi ve Eski Yöneticisi Ahmet Yıldırım, Bursasporlu eski futbolcu Sedat Özbağ, Eski Kramponlar Platformu'nun Kurucusu Salih Fındıkkaya ve eski futbolcu Mehmet Erdinç konuk oldu. Program'da Bursaspor'un durumu tartışıldı. "Bursaspor’da daha ilk maçta başlayan bir kaos var" diyen Ahmet Yıldırım, "Tamer Hoca’yı Mustafa Er’den sonra getirseydiniz haklıydınız. Divan vardı geçen hafta. Divanda Hayrettin’den başka 2 tane genç çocuk vardı. O 2 çocuğun kim olduğunu da bilmiyorum. 2 başlılık hiçbir kulüpte olmaz. Hayrettin mi başkan Emin Adanur mu? Hayrettin kağıt üstünde başka, Emin Adanur her şeyden sorumlu. Ama Emin Adanur hiç kimsenin telefonuna bile çıkmıyor. Divan heyeti çok güzel bir şey yapmış. İsmail Ertekin, yalçın gündüz istişare kurulu kurmuş. Şerif arının başkanlığında genel muasıp şeyi kurmuş. Başka ekipler de kurmuşlar. Divan bir şeyler yapmak istiyor. Ama divanın telefonlarına çıkmıyor Emin Adanur.  Hiç kimseyle muhattap değil.  Böyle kulüp başkanlığı olmaz. Bursaspor da futbolcular ve yönetim arasında kopukluk var. futbolcular yönetimi tutmadı. Bu durumda da başarının gelmesi mümkün değil. Bursaspor’a sanayiciler, iş adamlarının güvenmesi lazım. O güven yok.  Aidatlar 280 liraya çıkmış. Bundan haberim yok. Ben divan üyesiyim. Ne divanda ne kongrede konuşuldu. Bursaspor’da idare yok, idareci yok. Bursaspor düştüğü zaman kimse sahip çıkmaz. Eski futbolcular olarak çıkın sahip çıkın Bursaspor’a. Bursaspor 1. Lige çıksa bu borçlar biter. Bu takıma sahip çıkılması lazım. Bursa’nın öz evlatları gelse yönetime parasız da olsalar, iş adamları güvenir. Yeri geldiğinde yönetimi devireceksin.  Bursa halkı sahip çıkacak. 4 milyon Bursa’nın bağırması lazım. 63 ten beri Bursa’nın peşinde koşan insanlarız. İsmail Ertekin’i getiremediysek suç kimin? Kongre üyelerinin. Kampanya gibi bir şey başlatmamız lazım" diye konuştu.
 

"PARALAR NEREYE GİTTİ?"
Emirhan’a sezon başında Trabzonspor 1.5 milyon Euro  bonservis bedeli önerdiğini anlatan Yıldırım, "Emin Adanur, Emirhan’ı vermedi. Sen bizim takımımızın birinci kaptanısın. Senin sözleşmeni iyileştireceğiz. Sana daire vereceğiz. Bursaspor’da kal dedi. Emirhan da bir Bursalı olarak seve seve kaldı Bursaspor’da. Daha sonra Mustafa Er ilk maçta Adanaspor maçında 1-1 bitmesine rağmen maç, Mustafa er le sözleşmeyi iptal ettiler. Niye iptal ettiler o da muamma. Çünkü bu yönetim, Bursalı hiçbir teknik direktörü başa getirmez. Niye? Aldıkları futbolcuların çoğunu nasıl aldıklarını bildikleri için Mustafa Er de bundan dolayı ayrılmıştır. Mustafa er bu duruma rahatsız oldu karşı çıktı. Ayrıldı. Daha sonra Emirhan Fatih hocayla oynamaya devam etti. Fatihten sonra Özcan Bizati geldi. Bu arada Emirhan takım kaptanı olduğu için arkadaşları Aykut, Burak ve Bursa'da yetişen hepsi futbolcular bir toplantı yaptı. Emirhan takım kaptanı olma sebebiyle Mustafa Er le bir yerde buluştular. Bu buluşmayı birileri görüyor. Emir Adanur’a iletiyor. Telefonda konuşuyorlar Emirhan ve Emin Adanur. 'Sen Mustafa Er'cisin. Bir daha bu takımda forma giyemezsin'. Özcan Bizati’ye deniyor ki Emirhan’ı bu takımda oynatmayacaksın. Emirhan yine sesini çıkarmadı. Oynamadı.  Bir beyanatta vermedi. Daire sözünü de tutmadılar. Daha sonra hayrettin başkan Emirhan’ı bir odaya çekiyor. Hiç ağzını açma. Sana namusum şerefim üzerine söz vererek sana devriye arasında bonservisini vereceğim diyor. Bu çocuk ağzını açmadı helalleşti gitti. Fatih Terim eğer Galatasaray’dan ayrılmasaydı Emirhan bugün imzayı Galatasaray’a atacaktı. Şu an 3 tane kulüp var peşinde. Bu çocuk süper ligde oynayacak. Divanda açıklandı Emin Adanur un 50 milyon alacağı var. Nereye gitti bu para" şeklinde açıklama yaptı.



"BURSASPOR'DA HUZUR YOK"

Bursaspor'da hırs eksikliği olduğuna dikkat çeken Sedat Özbağ, "Hırs istek coşku arzu firar etmiş Bursaspor’da. Bunlardan tamamen yoksun olarak maça çıkan bir Bursaspor var. Bursaspor’da en önemlisi huzur yok. Transferlerden konuşuluyor ve futbolcularda bir gerginlik oluyor. Ne olacak ne bitecek. Bunları yaşamaları da doğal. Böyle bir durumda huzur kalmaz. Bursaspor’da tükenmişlik sendromu var. Sorunlar belli sorunları giderecek hamleler bekliyor. Bursaspor. Kısa ve öz şunu söyleyebilirim. Yanlış kadro doğru sonuç. Bursaspor’da bir tek istikrar var. Başarısızlık. Onu bozmadılar. Seyirciden taraftardan ne bekleriz, rakip takıma baskı kurmasını. Bizim taraftarlar ne yapıyor? Bizim futbolculara baskı kuruyor. Futbolcular da etkileniyor. Bu maç için teknik heyet sınıfta kaldı. Yönetimin bu kadar para harcamasına gerek yoktu. 17 transfer yap,  17. Sırada bitir. Birinci ligin en pahalı takımını oluştur ve hiç verim alama. Entrikayla yapılan antika transferler derim buna.  Yönetim futbolculara vicdanınız rahat mı dedi. Ben de yönetime soruyorum vicdanınız rahat mı? O futbolculara yaptıklarınızda vicdanınız rahat mıydı" diye konuştu.

"YENİLGİYE İSYAN EDECEK RUHUMUZ YOK"

"Yabancı futbolcunun yedek kalması hatta tribüne kadar çıkması çok büyük bir handikap" diyen Salih Fındıkkaya, "Tamer Hocamızın Antep maçındaki iyi kadroyla değil de neden böyle bir kadro yapıp çıktığını anlayamadım.  12 sinde transfer mevsimi açılacak, şubatın ilk haftasında bitecek. Matavz a kim talip olur? Hiç kimse. İstanbul dönüşü taraftar takım otobüsünün önüne geçerek yönetim istifa sloganları attı. Hadi diyelim yönetim istifa kararı aldı. Nasıl bir oluşum olacak? Şu anda bu pozisyonda ligin dibini görürken kim talip olacak?Yenilgiye isyan edecek bir ruhumuz yok" dedi.

"PARAYLA BU İŞ ÇÖZÜLEMEZ"

Bursaspor'un saha içi performansını değerlendiren Mehmet Erdinç, "Son iki maçta da galibiyeti kaçıran Bursaspor. Bu iki maçtan sonra akıllara şu geliyor. Bursaspor toparlanma evresinde. Tamer hocayla beraber çok güzel bir birlik beraberlik sağlandı. Herkes bunu kafasında canlandırdı ve Adanaspor maçına gittik. İnsanlardaki beklenti inşallah bu maçı alırız. Bursaspor deneme tahtası değil. İyi takım bozulur mu? Antep maçındaki güzel kadroyu boz. Böyle bir takım çıkar. Oynayan takımı neden bozuyorsun? Bursaspor’a rakip takım çıkmasın biz yine kendi kalemize gol atarız. O duruma geldik. Bu takımı acınacak hale getiren; takımda oynayan, takımı bozan, takım üzerinde deneme tahtası muamelesi yapanlar. Sanki birileri bizimle alay ediyor. Öyle bir konuma geldik ki. Parayla bu işin çözüleceği yok. Biz sezon başında ne düşündük. Parasal yönden bir sıkıntımız olmayacak. Nerden oldu? İdari yönden. Yönetimin yarısı yok. Burada bir başarısızlık varsa topçudan önce idari kısmı yermem lazım. Demek ki bizim bilmediğimiz çok sıkıntı var.  Topçular paralarını alabiliyor mu? Mental olarak iyiler mi? Biz o kadroyla 1-0 mağlup başladık. Futbol federasyonu bizimle alay ediyor. Futbol federasyonunun Bursa’daki temsilcisi kim ise adamsa çıksın Bursaspor un haklarını savunsun. İsmini de vereyim Mustafa Çağlar. Bursalıysan Bursaspor’a sahip çıkın ezdirmeyin. Eskiden Bursaspor da oynamak gururdu. Şimdi burada bulunduğundan o kadar rahatsız insan var ki. Bursaspor2u işte bu hala getirdiler. Bu kadar yanlışın içinde biz doğruyu nasıl arıyoruz  ya. Biz neyi tartışıyoruz burada. Yönetim gerçekten bu işi bilmiyor. Bursaspor dan alacak verecek hesabını yapsın tası tarağı toplasın bu işi bilen birine bıraksın. Çoluk çocuğu koysalar biz yine çıkar yeniliriz. Öyle bir konuma geldik. Tamer hoca kendi kariyerini bitirecek bir insan değil. 3 5  hafta daha böyle gitsin çeker gider" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.