Hava Durumu

Hastanede Hayatını Kaybeden Adamın Sedyeden Düşme Anı Kameraya Yansıdı

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde bulunan Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, baş ağrısı şikayetiyle muayene olan 91 yaşındaki Muammer Demir'in sedye kazası sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili şok edici görüntüler ortaya çıktı.

İddialara göre, Demir, hastanede bir hafta tedavi gördükten sonra göz muayenesi için polikliniğin önünde sedyede beklerken, sedyenin yüksekliğini ayarlamak isteyen hasta bakıcılar tarafından düşürüldü. Sedyenin devrilmesi sonucu ağır şekilde yaralanan Demir, beyin kanaması geçirdi ve hastanenin yoğun bakım servisinde müşahede altına alındı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Olayın ardından, sedye kazasının yaşandığı anlara ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, yaşlı adamın sedyeyle muayene sırasında düşerek yaralandığı açıkça görülüyor.

Demir'in eşi Meliha Demir, yaşadıkları acıyı dile getirerek, eşinin başına gelenlerin sorumlularının cezalandırılmasını talep etti. Olayın ardından yaşanan ihmalleri ve hastanenin tepkisizliğini eleştiren Demir, acı dolu sözlerle, "Dünyam başıma yıkıldı, keşke ben ölseydim de o yaşasaydı" dedi.

Yaşanan bu trajik olay, hastanelerdeki güvenlik ve hasta bakım standartlarının yeniden değerlendirilmesi gerekliliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Sedye kazasının ardından yapılan incelemeler sonucunda, hasta bakıcılar ve hemşire hakkında "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Oluşturulma Tarihi: 26 Mart 2024, Salı 20:31
Güncellenme Tarihi: 26 Mart 2024, Salı 20:31
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.