Hava Durumu

12 HAFTALIK ANALİZ…

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2021 14:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.11.2021 14:22

Bursaspor’un oynadığı 12 maçta aldığı mağlubiyet ve galibiyetlerin analizini yapmakta fayda var.

Bizler her ne kadar analiz yaparsak yapalım, ders alması gerekenler bu hatalardan ders çıkaramıyorsa bu başarısızlığın sorumluluğu teknik Direktör ve Futbolculara ait olduğunun bilinmesi gerekir.

Sahasını Basına kapatan ve Basın ile arasına duvar çekilen bir takım kapalı bir kutu gibi olursa buradan başarıyı beklemek hayal olur. Gerçekler görülmez ve yazılmazsa, gerçek sonuçlara da ulaşmakta zor olur.

Basın ve Medya, takımın başarısını her zaman bekler, aksi sonuçlar çıktığı zaman ise eleştiriler ister istemez gündeme gelir.

Şimdi 12 maçın puan durumunu ve sıralamasına bakarak inceleyelim.

Bursaspor, şu an 14 puanla 11. Sırada yer alırken, puan sıralamasında üst sıralarda yer alan takımlardan puan alamadığını görüyoruz.

Örneğin; 2. Sırada Ankaragücü, 3. Sırada Eyüp, 4. Sırada BB.Erzurumspor, 7. Sırada Kocaelispor, 8. Sırada İstanbulspor maçlarından sıfır puan çekerken  18. Sıradaki  Altınorduya 4. Haftada mağlup olmaktan kurtulamamıştır.

Buradan da şunu anlıyoruz. Demek ki puan sıralamasının üstünde yer alan takımların futbolcu kapasiteleri ve çalışma tempolarının Bursaspor’a oranla daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.

Kazanılan maçlara baktığımız zaman ise Adanaspor ve Tuzla maçlara berabere tamamlanırken, Samsunspor, Boluspor, Balıkesirspor ve Ankara Keçiörengücü maçlarından 3 er puan alması takımın gücünün ne kadar olduğunu ortaya koymaktadır.  

Sonuç olarak Bursaspor’un daha aktif ve kapasitesinin yüksek olabilmesi için güçlü bir kadroya ihtiyacı olduğu sonucu ortaya çıkmaktadır.

Çalışmayla bu kapasite arttırılabilir mi? diye bir düşünce hâkim olabilir ama sonuçlara baktığımız zaman bu durumun 12 maç sonunda böyle olmadığını görebiliyoruz.

Onun için devre arsında mutlaka transferlerin yapılması bazı oyunculara yol verilmesi kaçınılmazdır.

Daha kış şartlarına girilmeden bu kadar düşük kapasitede maçların oynanması, gelecekte ve ağır saha koşullarındaki maçların çok daha zor olacağının işaretlerini bugünden görmek mümkündür.

Ayrıca kart cezaları ve sakatlıkları da düşündüğümüz zaman bu kadronun yeterli olduğunu söyleyemeyiz.

 Tabi ki son söz yönetimin…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.