Hava Durumu

22 KASIM DİŞ HEKİMLİĞİ GÜNÜ PLAKET TÖRENİ VE KOKTEYLİ

Yazının Giriş Tarihi: 23.11.2021 15:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.11.2021 15:40

Pazartesi günü, Bilimsel Diş Hekimliğinin 113. Yılı kutlaması için Bursa Diş Hekimleri Odası’nca Akademik Odalar Yerleşkesi’nde saat 19.00 da düzenlenen plaket törenine ve kokteyline katılmam için Diş Hekimleri Odası Bursa Şubesi’nin değerli başkanı Emel Eroğlu’ndan davet alınca hemen,‘’seve seve geleceğim’’ dedim.

Emel Eroğlu gibi aydın, sanatsever bir oda başkanının dostluğu benim için büyük onurdur.

*******************

Ilık, aydınlık Kasım akşamüstüsünün tadını çıkarmak için, masmavi gökyüzünün altında aheste aheste yerleşkeye yürürken bir anım geldi aklıma:

Çocukken çok korkardım dişçiye gitmekten. Ağrıdan gözlerim çakmak çakmak olsa da ses etmezdim. Bir gün saklayamadım; dedem aldı beni Tophane Kale Sokak'taki Diş Hekimi  İsmail Beyin muayenehanesine götürdü. Ter içinde oturdum dişçi koltuğuna. İsmail Bey; ''hiç acımayacak bir iğne yapacağım'' diyor ama kaskatıyım. Dedem sandalyeyi dişçi koltuğunun yanına çekti; elimi aldı avuçlarına; ''Ben buradayım Can'' dedi. Uçtu gitti korkum; acı duymadım dişim çekilirken.

''Ben buradayım'' diyeniniz olsun daima.

KAHRAMANLARIM

Diş Hekimleri yıllardır süren kronikleşmiş sorunlarının yanında; salgının, ekonomik krizin getirdiği sorunları da yaşıyorlar.

Diş Hekimleri de tüm sağlık çalışanları gibi salgınla, en ön safta cansiperane mücadele ettiler ve etmeye devam ediyorlar.

Evlerine gidemedikleri; sevdiklerine sarılamadıkları; yemek molası vermeden çalıştıkları günleri yaşadılar. Halkın sağlığı  için, hastalar mağdur olmasın diye muayenehanelerini kliniklerini açıp hizmet vermeye çalıştılar. Normal zamanlarda kolayca temin edebildikleri kişisel koruyucu ekipmanları bulmakta zorlandıkları günler oldu; mesleklerine bağlılık, yeminlerine sadakat ve dayanışma ile o günleri aştılar.

*******************

Ve ne acıdır ki hayat pahasına görev yapan sağlık çalışanlarına uygulanan ve yürek burkan şiddet hız kesmeden devam ediyor.

Yani bir buruk kutlama bu.

**********************

Bütün sağlık çalışanları gibi Diş Hekimlerimizde benim kahramanlarımdırlar.

Bu nedenle dayanışma duygularımı, minnettarlığımı iletmek için22 Kasım Diş Hekimliği Günü kutlamasında onlarla olmayı çok istedim ve kokteylde görüşme olanağı bulduğum Diş Hekimlerine başta sevgili Emel Eroğlu olmak üzere bu duygumu ilettim.

*********************

Diş Hekimlerinin şu sloganı ne güzel:

‘’Kaybettiğimizde değil, vazgeçtiğimizde yeniliriz. Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz!’’

KOKTEYL VE PLAKETLER

Kokteyl öncesi, plaket töreni yapıldı; meslekte 25. 40. ve 50. yılını dolduranlara plaketleri Emel Eroğlu tarafından verildi.

Vefa, kadir kıymet bilme büyük değer verdiğim erdemlerdir.

Plaket törenini bu gözle izledim; duygulandım. Ne mutlu bu güzel meslekte yıllarca halk sağlığı için emek verenlere ve onların emeğine saygı gösteren Diş Hekimleri Odası yönetimine.

***********************

Tören sonrasında kokteyl alanına geçildi; Emel Eroğlu o ince sevecen kişiliğiyle çok güzel ev sahipliği yaptı. Yönetim kurulu da elbette

Özenilerek düzenlenmiş sade, anlamlı bir plaket töreni ve kokteyldi.

***************

Emel Eroğlu’nun,22 Kasım Diş Hekimliği günü  ve  Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası

basın açıklamasına bir sonraki yazımda değineceğim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.