Hava Durumu

ACİL KAÇIŞ RAMPASI NEDEN YAPILMADI?

Yazının Giriş Tarihi: 14.03.2021 18:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.03.2021 18:04

BURSAPOR YÖNETİMİ'NDE YAPRAK DÖKÜMÜ!..

MÜKERRER SORULAR, MÜKERRER TALEPLER!..

     Köşemizin müdavimi ve müdavimi olmaya aday aziz okuyucularımız! Hepimizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, hürmetlerimi arz ediyorum.

     Geçtiğimiz hafta Bursa'da meydana gelen trafik kazasında, Ankara-Bursa Karayolu'nun Akiniş Rampası'nda freni patlayan TIR, Barakfakih Mevkii'ndeki meşrubat fabrikasının önünde kırmızı ışıkta bekleyen yaklaşık 18 aracı ezdi ve 4 kişinin ölümüne 20 kişinin yaralanmasına neden oldu. Feci kazada hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

     Adana'ya gidenler mutlaka görmüşlerdir. Pozantı-Adana arasındaki karayolunda, çok sayıda Acil Kaçış Rampası bulunmaktadır. Türkiye'nin birçok bölgesinde bulunan ve yapımı son derece kolay olan Acil Kaçış Rampaları, birçok trafik kazasını önlemekte, can ve mal kaybının önüne geçmektedir.

     Son 20 yıldır Bursa'yı yöneten bürokrat, siyasetçi , etkili ve yetkili herkese ve de muhalefete soruyorum.

     Ankara-Bursa Karayolu'nun Akiniş Rampası'nda uygun yere ve rampa bitimine neden Acil Kaçış Rampası yapılmadı? Bursa bölgesinde Acil Kaçış Rampası var mı? Kaç adet Acil Kaçış Rampasına ihtiyaç var?

     Ekonomik olarak 2'inci, nüfus olarak 4'üncü büyük il olan Bursa, son 20 yılda birçok Başbakan Yardımcısı, bakan ve etkili siyasetçi çıkartırken,  neden Acil Kaçış Rampası yaptırmayı beceremedi?

     Uluslararası meşrubat firmasının nakliyat işlerini yapan kamyonların, karayoluna rahat çıkabilmesi için VİP Trafik Lambaları koyan ve bu lambaları 3-5 dakikada bir zırt-pırt yakarak en az 1 dakika  şehirlerarası trafiği durduran etkililer, yetkililer!.. Acil Kaçış Rampası bulunmayan Akiniş Rampası'nın bitimine trafik lambası koymanın, ilime de bilime de akla da beceriye de vicdana da ferasete de aykırı olduğunu bilmez misiniz?

     Uluslararası meşrubat firmasının nakliyat işlerini yapan yüzlerce aracın, trafiğe katılabilmesi için neden bir batçık yapmadınız, yaptıramadınız? Uluslararası meşrubat firmasından korkuyor musunuz?

     Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın; "Bize Ömerler lazım" diyerek verdiği mesajı anlamaktan aciz, 'Turist Ömerler' misiniz?

     Akraba, eş, dost, ahbap, partili, hemşehri kontenjanından kamu kurum ve kuruluşlarına işe yerleştirme, atama ve tayin gibi konularda pek mahir, büyük şirketlerin iş takiplerini yapmakta adeta ustabaşı olmuş siyasetçilerimiz, Acil Kaçış Rampası yaptırmaktan aciz midir?

     Her konuda iktidarı eleştirmeyi seven muhalefetimiz, neden Acil Kaçış Rampası konusunda bugüne kadar sesini çıkarmadı?

     Çorbacı, köfteci, zarfçı, ihaleci sınıfından gazeteciler; Acil Kaçış Rampası konusunda bugüne kadar neden iki kelam edemedi?

     Bürokrat, siyasetçi, gazeteci başta olmak üzere; yapmamız gerekirken yapmadıklarımızdan, konuşmamız gerekirken konuşmadıklarımızdan, yazmamız gerekirken yazmadıklarımızdan hesaba çekilmeyecek miyiz?

ACİL KAÇIŞ RAMPASI:  Karayollarında genellikle fren sorunları nedeniyle kontrolden çıkan araçların güvenle durmasını sağlar. Rampa; toprak, kum, mıcır ya da mekanik elemanlardan oluşabilir.

BURSAPOR YÖNETİMİ'NDE YAPRAK DÖKÜMÜ!..

          Geçtiğimiz hafta yayınlanan "Karadağ'da yenilen hurmalar, Bursa'da sizi tırmalar! Ali Ay, Mesut Mestan, Erkan Kamat. Son 10 yılda kaç lira vergi ödediniz?" başlıklı yazımız, Bursa'da gündem oluşturdu.  Yazımızın gazetemiz internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yayınlanmasından birkaç saat sonra, Bursaspor Yönetim Kurulu Üyeleri'nin istifa açıklamaları üst üste geldi. Asil üyelerden Besim Hacıoğulları, Talip Aynigül, Emir Akbayır ile yedek üyelerden Ersoy Horoz ve Okan Bayrak görevlerinden istifa ettiler.

MÜKERRER SORULAR!..

(Bursaspor Başkanı Erkan Kamat'a selam, cevap alana kadar sorulara devam!..)

ERKAN KAMAT

Bursaspor'un başarılı futbolcusu Ali Akman ile sezon başından bu yana sözleşme imzalamayı beceremeyen mevcut yönetim, 1 Şubat 2021 tarihinde Bundesliga ekibi Eintracht Franfurkt'a 4 yıllık imza atan Ali Akman'ı,    2 Şubat 2021 tarihinde "Yönetim kurulumuzun bugün yapılan toplantısında, Bursaspor Kulübü'nün altyapısında yetişen Ali Akman'ın etik dışı transferinden ve davranışlarından dolayı süresiz kadro dışı bırakılmasına oy birliğiyle karar verilmiştir" açıklamasıyla kadro dışı bırakıldığını duyurdu.

     Bursa kamuoyu tarafından dillendirilen konular ile ilgili geçen hafta  son derece net sorular sormuş, 'kestane kebap  acele cevap' demiştim ama şu ana kadar bir cevap alamadım. Biz, sormaktan üşenmeyiz. Bursa kamuoyu adına bu hafta tekrar soralım.

     Sayın Erkan Kamat, ara transfer döneminin sona erdiği, borçlarından dolayı Bursaspor'un transfer yasağının sürdüğü bir zamanda,  Karadağ'da ne işin var?

     Karadağ'da harcadığın paralar, kimin cebinden çıktı? 500 bin Türk Lirası'nı nereden buldun?

     Sizin şahsi maddi durumunuz için; 'Sinek sekizli gibi. Cebinde çay parası yok' şeklindeki iddialara ne cevap vereceksin?

     Elektrik parasını ödeyemeyen kulübün başkanı, stres atmak için 500 bin Türk Lirası harcar mı?

     Karadağ'da yediğin hurmaların, Bursa'da seni tırmalayacağını hiç düşünmedin mi?

MÜKERRER SORULAR!..

(Bursaspor'un eski-yeni başkanlarına selam, cevap alana kadar sorulara devam!..)

RECEP BÖLÜKBAŞI, ALİ AY, MESUT MESTAN, ERKAN KAMAT! SON 10 YILDA KAÇ LİRA VERGİ ÖDEDİNİZ?

     Bursaspor eski başkanlarından Ali Ay'ın kulüpten 117 milyon Türk Lirası, Mesut Mestan'ın 13 milyon Türk Lirası alacağı olduğu ve bunları tahsil etmek için Bursaspor'un gelirlerine temlik koydurdukları  biliniyor. Henüz göreve yeni başlayan Erkan Kamat'ın bile "Ben de cebimden yaklaşık 5 milyon Türk Lirası harcadım" diye söylenmeye başladığı yakın çevresi tarafından dillendiriliyor.

     Yahu siz kimsiniz? Dudak uçaklatan bu rakamları, kayıtlara kendi alacağınız olarak geçirirken, herhangi bir usulsüzlük yaptınız mı?

     Alacaklı olduğunuzu söylediğiniz miktardaki parayı, siz hiç bir arada gördünüz mü?

     Son 10 yılda ne kadar vergi ödediniz?

     Size, lotodan, piyangodan büyük ikramiye mi çıktı?

     Mısır'da ya da bilemediğimiz bir ülkede, dedenizin dedesinden miras mı kaldı? 

     Sayın Recep Bölükbaşı, Sayın Ali Ay, Sayın Mesut Mestan, Sayın Erkan Kamat'ın kendileri ve 3. dereceye kadar kan ve sıhri yakınlarının gelir giderleri, Bursaspor'un tüm kayıtları, devletimizin ilgili kurumları tarafından incelemeye alınmalı ve yasalara, mevzuata aykırı bir durum tesbit edilmesi halinde gereği mutlaka yapılmalı.  (Bu bölümün altını çizelim ki devletimizin ilgili kurumları ve bu kurumların kıymetli yöneticileri, gerekli işlemleri gecikmeden yapsın.)

     Eli öpülesi ninem ile pek kıymetli ve sevgili patronum Orhan Efe'nin korkusundan, Keles Kıranışıklar Köyü'ndeki büyük dayımın yanında, yaklaşık 2 hafta süren zorunlu ikametimi değiştirmek zorunda kalmış, geçen hafta Karacabey Hayırlar Köyü'ndeki  küçük dayımın evine 'misafir' statüsünde transfer olmuştum. Şu ana kadar yapılan dualar, pek makbul olmamış ki Karacabey Hayırlar Köyü'ndeki zorunlu misafirliğim devam ediyor. "Vardır bunda da bir hayır. Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler!" diyelim.

MÜKERRER TALEPLER!

     Eli öpülesi ninem ile pek sevgili ve kıymetli patronum Orhan Efe'nin bir an önce kızgınlıklarının geçmesi gerekiyor.  Bu konuda, ağzı dualı okuyucularımı bu hafta da göreve davet ediyorum. Bursa kamuoyunu da eli öpülesi ninem ile pek sevgili ve kıymetli patronum Orhan Efe'ye baskı yapmaya davet ediyorum.

     Eyyy Bursa kamuoyu! Sizin adınıza soru sorarken iyi! Hurmaları yiyenleri tırmalarken iyi! Yasalara ve etik kurallara aykırı davranan, aziz vatandaşlarımıza 'devlet benim' diyerek tepeden bakan kamu görevlilerini sorular ile terletirken iyi!

     Ben size sahip çıktım, çıkıyorum, çıkacağım son nefesime kadar. Geç bulduğum bu köşeyi erken kaybedersem, sittin sene (60 yıl) benim gibi helal yiyici gazeteci bulamaz , çorbacı, köfteci, zarfçı, ihaleci gazetecilerle ve köşe yastıkları ile yaşamaya mahkum olursunuz. Aklınızı başınıza toplayın, bir an önce eli öpülesi ninem ile pek sevgili ve kıymetli patronum Orhan Efe'ye kamuoyu baskısı oluşturun!..

     Her Pazartesi günü, Yeni Marmara Gazetesi'ne beklerim efendim.                                 

Bursalı Kuşçubaşı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.