Hava Durumu

AK PARTİ İL BAŞKANI’NDAN İTİRAF GİBİ ÖZ ELEŞTİRİ: “SUÇLU BİZLERİZ”

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2022 20:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2022 20:23

Başkan Davut Gürkan’ı dinlerken açıkçası ben de şaşırdım itiraf niteliğinde, “Suçlu biz siyasetçileriz” diye bilmesine.

Öyle ya, hem de bir siyasetçinin vatandaşın hakkını, hukukunu korunabilmesi konusunda suçlu olduklarını söylemesine hiçte alışık değiliz.

Öyle değil mi?

Erdemlik gösterip, gerekli yasal önlemlerin alınması konusunda TBMM’de devam eden kanun çalışmasının çıkartacak olanlarında biz siyasetçiler diyebilen Başkan Davut Gürkan’a teşekkür ederiz.

Başkan Gürkan’ı itiraf ettiren konun detayları aynen şöyle oluşmuştur.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın gazetecilere verdiği yemeye AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’da katıldı.

Günün anlam ve önemine binaen Başkan Aktaş’ın konuşmasının ardından söz alan Başkan Gürkan, klasik kutlama sözcüklerinin ardından konuşmasına şöyle devam etti:

“Herkesin anlayışına hitap edilebilmek, yazdığı, söylediği merak edilebilir olmak çok önemli. Sizin kıymetinizi değerinizi çok iyi anlıyoruz”

Kıymet bilinmek, değerli görünmek elbette herkes için önemli.

Ancak sadece özel günlerde değil her zaman bu nezaketi bilmek, duymak ve de hissedebilmek isteriz.

Kısacası, nezaketinizin sürdürebilir olmasıdır…

Velhasıl konuyu sosyal medya yasasına getiren Başkan Gürkan şunları söyledi:

“Metaverse'' dünyasında ne yapacağız, nasıl siyaset yapacağımızı konuşmaya başladık.

Sorunun siyaseten bizi ilgilendiren tarafı şudur ki, sahada gördüğümüz sosyal medya yasasıyla ilgili beklentiler. Bir vatandaş olarak da bunu bekliyoruz siyasetende bunu yapmamız gerekiyor. Çünkü ucu bucağı belli olmayan haber kirliği ortamında insanların hürriyetinin de kendisini güvende hissetmeleri duygusu da kayboluyor. Bizim bunu sağlamamız lazım. Eğer siyaseten sosyal medya yasasıyla bunu sağlayabilirsek sizlerde görüyorsunuz pek çok infiale sebep verecek haberleri yüzde 70’inden fazlası sahte hesaplar üzerinden ve gerçek olmayan şekliyle servis ediliyor. Bir kere bunun mutlaka önleminin alınması gerekiyor. Biz de siyaseten bunun sorumlusuyuz. Bu yasanın en güzel şekliyle çıkabilmesi özellikle vatandaşımızın kendini güvende hissedebilmesi, adalet duygusunun perçinlenmesi adına buna ciddi manada ihtiyacımız var. Bununla ilgili zaman zaman sizlerden gelen teklifler, öneriler bizlere yol gösteriyor”

Sorunun çözümüne yönelik adresin kendileri olduğunu ifade edebilen AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan o halde gereğini yapmalarıdır beklenti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.