Hava Durumu

AK PARTİ KONGRESİ'NDE HEM SEVİNDİK HEM DE ŞAŞIRDIK

Yazının Giriş Tarihi: 01.02.2021 17:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.02.2021 17:18

Birincisi pandemi tedbirleri için iki kişinin mesafe kuralına uymayacak şekilde bir araya gelmesine müsaade edilmezken, binlerce iş yerinin aylardır açılmasına izin verilmezken, sokakta yürürken burnunu maske ile yeterince kapatmadığı için vatandaşa ceza uygulanırken, koca bir eğitim öğretim yılını aynı kapsamda kapılarını kapatan Sağlık Bilim Kurulu'nun binlerce kişinin aynı ortam da buluştuğu dünkü manzaralara müsaade etmesine şaşırdık...
Sevindiren husus ise zannediyorum iktidarından muhalefetine son yıllarda Bursa siyasetinde söz sahiplerinin ilk kez bir arada gördüğümüz bir kongre olmasıydı.
Kongrenin gelişmelere aktaracak olursak, eski İl Başkanı Ayhan Salman'ın 3,5 yıllık görev sürecini namusu olarak gördüğünü vurgu yapması önemliydi.
"Bizim manifestomuz icraatlarımızdır" diyen AK Parti'nin yeni İl Başkanı Davut Gürkan, teşkilatların tam desteğini alarak üstlendiği görevin bilinciyle süreçte başarısız olması düşünülemez.
Geçmişten gelen il yönetim kurulu üyeliği, başkan yardımcılığı tecrübesiyle iktidar partisinin Bursa teşkilatlarını yeni patronu olarak neler yapacaklarını zaman için de göreceğiz Davut Başkanın.
Beklenti odur ki, Bursa'nın ülke ekonomisine kattığı değer oranın da beklenen hatta geç kalınan yatırımların biran önce gelmesine sağlamalıdır.
Başkan Gürkan'ın, listesinde yer alan isimlerin siyaseten pek çoğunun yeni oluşmasından ötürü yetirince tanımadığımız için liste yorumu yapamıyoruz.
Görülen o ki, yarısından çoğunun gençlerin oluşturduğu AK Parti İl Yönetim Kurulu'nu basına tanıtımından sonra daha yakından tanıma fırsatımız olacaktır.
Telekonferans sistemiyle Ankara'dan kongreye bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salonu dolu olmasından dolayı memnuniyetine konuşmasında sık sık vurgu yaptı.
Partinin kuruluşundan bu yana görev yapmış eski il başkanları, ilçe başkanları ve milletvekillerinin neredeyse tamamının katılımı dünkü kongre dışında uzun zamandır ilk kez bir araya gelinmesi önemliydi.
Nitekim Cumhurbaşkanı Erdoğan'da konuşmasında görev alacak yeni yönetimlere vurgu yaptığı gibi partiye küsen, gönül koyan, her ne sebep olursa olsun ayrılmış olan herkese ulaşılarak yeniden partiye kazandırılmalarını istedi.
Şayet bir aksilik olmadığı takdirde 2023 seçimlerine taşıyacak Davut Gürkan'ın ekibini oluştuğu listedeki isimleri incelediğimiz de bir önceki yönetim göre tamamen yenilenmiş olduğunu görüyoruz.

X X X X

Efkan Ala, Kestel teşkilatına
özür borçlu çünkü...

AK Parti İl Kongresi'nin Tofaş Spor Salonu'ndaki kalabalığı görünce AK Parti'nin Kestel İlçe Kongresi'nde bizzat şahit olduğum bir hususu sizlerle paylaşmak istedim.
Eylül ayıydı.
AK Parti Kestel İlçe Kongresi'nin yapıldığı bin kişilik Kestel Kültür Merkezi'nde yaklaşık 400 dolayında katılımla gerçekleştirilmişti.
Kongreye Milletvekili Efkan Ala olmak üzere AK Partili tüm milletvekilleri hazır bulunmuştu.
Kongrede Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır'ın konuştuğu sırada Efkan Ala, oturduğu protokol bölümünden seslenerek başkanın maskesini takmasını istemişti.
Bir kaç dakika sonrasında da aynı şekilde tekrar araya giren Ala, başkanın bu kez de konuşmasını kısa tutması için salondakilerin duyabileceği şekilde uyarması herkesin dikkatini çekmişti.
Sayın Ala'nın bu davranışının sebebi pandemi sürecinde olunmasına rağmen kongrenin kapalı ve de kalabalık ortamda yapılmasına kızmış olacak ki, kongre bitimi Belediye Başkanı Önder Tanır'ı, İlçe Başkanı Sinan Aktaş'ı ve İl Başkanı Ayhan Salman'ı salon dışında kıyıya çekerek tepkisini göstermişti...
Dış İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı aynı Efkan Ala, dünkü il kongresinde salonu tıklım tıklım dolmasıyla mesafe kuralının ortadan kalktığın da acaba aynı tepkiyi gösterdi mi? doğrusu merak ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.