Hava Durumu

AK PARTİ MKYK'YA BURSA'DAN KİM GİRİYOR?

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2021 19:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2021 19:40

     24 Mart 2021 Çarşamba günü, AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi yapılıyor. AK Parti Bursa Teşkilatı'nda, MKYK'ya girecek Bursalı isim ya da isimler konusunda büyük bir heyecan yaşanıyor. Son dakika siyasi kulis bilgilerimiz.

Hakan Çavuşoğlu

65. Hükümet Başbakan Yardımcısı, Bursa Milletvekili.

     65. Hükümet de Başbakan Yardımcısı olarak görev alan, Balkanlarda ve Türk Dünyası'nda etkinliği ve başarılı çalışmaları ile tanınan ve halen TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanlığı görevini sürdüren Hakan Çavuşoğlu, MKYK listesine girmesi  beklenen Bursalı siyasetçilerin başında geliyor.

* * *

Efkan Ala

Merkez Yürütme Kurulu Üyesi, Bursa Milletvekili.

     65. Hükümet'in İçişleri Bakanı. Halen Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Sakin ve nezaketli kişiliği ile tanınan Efkan Ala'nın, yeniden MKYK listesine girmesi bekleniyor.

* * *

Faruk Çelik

64. Hükümet Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı

     60, 61, 62 ve 64. Hükümetlerde bakanlık yapmış olan Faruk Çelik, MKYK'ya girmesi beklenen bir diğer Bursalı siyasetçi. MKYK'ya seçilmez ise, yeni hükümet de bakan olacak isimler arasında gösteriliyor.

* * *

Mustafa Esgin

Bursa Milletvekili

     Milletvekilliğine seçildiği günden bu yana adeta atom karınca gibi çalışan ve Bursa'da oldukça sevilen bir isim olan Mustafa Esgin, MKYK'ya girmesi beklenen Bursalı siyasetçilerin başında gösteriliyor.

* * * 

Osman MESTEN

Merkez Disiplin Kurulu Üyesi, Bursa Milletvekili.

     Bursa'da özellikle dağ bölgesini oluşturan Orhaneli, Keles, Harmancık ve Büyükorhan ilçelerinde oldukça etkili bir isim. MKYK olmaz ise Merkez Disiplin Kurulu'na yeniden seçilmesi beklenen Bursalı siyasetçi.

* * * 

Önder Matlı         

24. Dönem Bursa Milletvekili.

     24. Dönem Bursa Milletvekili. Karacabeyli. İş Dünyası'nda oldukça başarılı bir görüntü veriyor. Menzil Cemaatine yakın olduğu konusunda, kamuoyunda bir algı var. MKYK'ya girmesi beklenen Bursalı siyasetçiler arasında gösteriliyor.

* * *

Mehmet Tunçak

23. Dönem Bursa Milletvekili.

     Halen, AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuk İşler Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor. Genel Merkez ve Bursa'da oldukça sevilen bir isim olan Tunçak'ın, MKYK'ya seçilmesi süpriz olmaz.

* * *

Sedat Yalçın

     2007-2013 yılları arasında il başkanlığı görevini yürüttü. Erzincan doğumlu. Partinin liberal isimleri arasında gösteriliyor. Eski Başbakan Binali Yıldırım'a yakın bir isim olarak biliniyor. Son dönemde Milli Görüş çizgisine dönüş yolunda sinyaller veren AK Parti'de, liberal bir isim olarak MKYK'ya seçilmesi süpriz olmaz.

* * *

Sedat Kızılcıklı

     22. ve 23. Dönem Bursa Milletvekili. İnegöllü. Son dönemde, eski bakan Faruk Çelik'e yakın isimler arasında gösteriliyor. MKYK için kulislerde geçen isimlerden.

* * *

Hüseyin Şahin

     24, 25 ve 26. Dönem Bursa Milletvekili. Milletvekilliği döneminde, AK Parti'nin en çalışkan ismi olarak kamuoyunda tanındı. 27. Dönem Milletvekilliği için adaylık başvurusu yapmayan nadir siyasetçilerden. Son dönemde gözlerden uzak  kalsa da, MKYK'ya girmesi muhtemel Bursalı isimlerin arasında gösteriliyor.

BURSA-YENİŞEHİR HAVALİMANI'NDA UÇUŞLAR BAŞLIYOR.

     Bursa'da pandemi nedeniyle yaklaşık 1 yıl önce seferlere ara verilen Yenişehir Havalimanı'ndan 7-8 Mayıs'ta Erzurum, Muş ve Trabzon uçuşları başlıyor.  Bu konuda gayret gösteren AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı  Alinur Aktaş, büyük bir alkışı hakediyor.

HAKAN ÇAVUŞOĞLU'NA, OTOMOTİV TEST MERKEZİ ÇAĞRISI!

     65. Hükümet de Başbakan Yardımcısı olarak görev aldığı dönemde, Otomotiv Test Merkezi ile ilgili verdiği sözleri  hatırlatan Bursa kamuoyu, Sayın Hakan Çavuşoğlu'ndan verdiği sözleri yerine getirmesini bekliyor. Çavuşoğlu'na selam, yazılara devam...    

Tarih: 02.12.2017
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu: "2018'in ikinci yarısında Otomotiv Test Merkezi'nde ilk piste kazma vurulacak."

Tarih: 14.04.2018
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu; "Otomotiv Test Merkezi'nin temelini yıl içinde atacağız."

ZORUNLU İKAMETGAHIM BİTTİ. MUTLU SON!

     Eli öpülesi ninem ile pek kıymetli ve sevgili patronum Orhan Efe'nin korkusundan, Keles Kıranışıklar Köyü'ndeki büyük dayımın yanında, yaklaşık 2 hafta süren zorunlu ikametimi değiştirmek zorunda kalmış, geçen hafta Karacabey Hayırlar Köyü'ndeki  küçük dayımın evine 'misafir' statüsünde transfer olmuştum. Nihayet;  yapılan dualar sonunda kabul oldu ve  Karacabey Hayırlar Köyü'ndeki zorunlu misafirliğim sona erdi. Bursa'ya dönerek ninemin ve pek kıymetli ve sevgili patronum Orhan Efe'nin ellerini öptüm ve gerginlik sona erdi. Gerginlik sona erdi ermesine de hem eli öpülesi ninemin hem de pek kıymetli ve sevgili patronum Orhan Efe'nin çatık kaşları keyfimi biraz kaçırdı. Her ikisinin birden mesafeli davranması, son derece dikkat çekici. Bu yüzden; benden bir süre sivri çıkışlı, agresif yazılar beklemeyin. Etliye, sütlüye dokunmayan konular ile bir süre idare edeceğiz mecburen...

     Her Pazartesi günü, Yeni Marmara Gazetesi'ne beklerim efendim.                                 

Bursalı Kuşçubaşı

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.